Με αναβολές ξεκίνησαν χθες το πενταμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου και το Ειρηνοδικείο Πολιχνίτου

Η Θέμις σε… κινητοποιήσεις

18/09/2012 - 15:31

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι δικαστές που υπηρετούν στη Λέσβο διέκοψαν χθες, πρώτη μέρα της δικαστικής χρονιάς, την πρώτη συνεδρίαση, δίχως να εκδικάσουν καμμία υπόθεση, περιοριζόμενοι αποκλειστικά, λόγω του μικρού χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους, στον προσδιορισμό της ημερομηνίας νέας δικάσιμης λόγω αναβολής.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι δικαστές που υπηρετούν στη Λέσβο διέκοψαν χθες, πρώτη μέρα της δικαστικής χρονιάς, την πρώτη συνεδρίαση, δίχως να εκδικάσουν καμμία υπόθεση, περιοριζόμενοι αποκλειστικά, λόγω του μικρού χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους, στον προσδιορισμό της ημερομηνίας νέας δικάσιμης λόγω αναβολής. Αναλόγως, και για όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Δικαστικών, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες η ίδια τακτική.

Χθες, στο Δικαστήριο Μυτιλήνης ξεκίνησε στις 9 το πρωί η συνεδρίαση του πενταμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου, η οποία διεκόπη μία ώρα αργότερα, λόγω της συμμετοχής όλων των δικαστικών λειτουργών στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Μέσα σε αυτή την ώρα κι εφόσον δεν υπήρχαν υποθέσεις για τις οποίες υπήρχε κίνδυνος παραγραφής, προσδιορίστηκαν ημερομηνίες για το πότε θα εκδικαστούν.

Στις 10 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Πολιχνίτου, το οποίο όμως ανέβαλε.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για τις διακοπές των συνεδριάσεων, καθημερινά, απ’ τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, δε θα εκδικάζονται υποθέσεις και αυτές που θα αναβάλλονται, θα προσδιορίζονται το δυνατόν στη συντομότερη δικάσιμο και πάντως εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους. Εξαιρούνται βάσει της ίδιας απόφασης και θα δικάζονται κανονικά, όλες οι επείγουσες ποινικές υποθέσεις, όπως όταν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, συμπλήρωση του ορίου προσωρινής κράτησης κ.λπ., όπως επίσης και τα αυτόφωρα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρ’ ότι ήταν γνωστή η έναρξη των κινητοποιήσεων, στο Δικαστήριο της Μυτιλήνης από νωρίς ήταν παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικαστούν, με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο.


Ένα χρόνο μετά την επιβολή ισοβίων για υπεξαίρεση, στον πρώην λογιστή του Συνεταιρισμού Συκαμνιάς
Νοέμβριο πάει η έφεση

Μία απ’ τις υποθέσεις που είχαν προγραμματιστεί για χθες και πήρε αναβολή για τον επόμενο μήνα, αφορά στην έφεση κατά της ισόβιας κάθειρξης στην οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκε ο υπαίτιος της υπεξαίρεσης απ’ το Συνεταιρισμό της Συκαμνιάς. Όπως μας είπε ο δικηγόρος του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Γκιγκιλίνης, η έφεση του πρώην λογιστή αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί στις 12 Νοεμβρίου.

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2011, και μετά από 11 χρόνια αναβολών, εκδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Συνεταιρισμό της Συκαμνιάς, που είχε αποκαλυφθεί το 2000. Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και οκτώ ετών στον πρώην λογιστή του Συνεταιρισμού, που έκτοτε έχει οδηγηθεί στη φυλακή. Η καταδίκη στηρίχθηκε στις κατηγορίες της υπεξαίρεσης εν τη υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του Συνεταιρισμού και της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία και είχε εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Γιάννης Πετρέλλης, ενώ τον κατηγορούμενο που δεν είχε παραστεί στη δίκη λόγω προβλήματος υγείας, είχε εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Στρατής Ηλιογραμμένος.

Βάσει των ισχυουσών διατάξεων, Συνεταιρισμός και Τράπεζα εξισώθηκαν με το Δημόσιο, για αυτό και ο κατηγορούμενος δικάστηκε σα να είχε κάνει υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey