15 Σεπτεμβρίου για αγριοκούνελα και μια μέρα μετά για την πέρδικα

Ξεκινά το κυνήγι στη Λήμνο

08/09/2012 - 14:42

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά το κυνήγι στη Λήμνο. Την πρώτη μέρα θα επιτρέπεται για αγριοκούνελα, φασιανούς και ορτύκια και τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα επιτραπεί το κυνήγι της πέρδικας.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά το κυνήγι στη Λήμνο. Την πρώτη μέρα θα επιτρέπεται για αγριοκούνελα, φασιανούς και ορτύκια και τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα επιτραπεί το κυνήγι της πέρδικας.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου, Βαγγέλης Δανιήλ, δήλωσε στο «Ε»: «Είχαμε κάνει πρόταση να ξεκινήσουν όλα μαζί, το κουνέλι και η πέρδικα. Σήμερα ισχύει για Σάββατο το αγριοκούνελο, ο φασιανός και τα ορτύκια και για την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η πέρδικα. Μπορεί αυτό να αλλάξει τις επόμενες ημέρες.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το κυνήγι πανελλαδικώς ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου, στη Λήμνο θα ξεκινήσει μετά από 25 μέρες, επειδή δε διαθέτει ζώνες διάβασης. Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί μπορούν να ενημερωθούν για τα νέα όρια στο καταφύγιο στο Διαπόρι, από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λήμνου.

Το κυνήγι της πέρδικας θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, το κυνήγι του λαγού απαγορεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, ενώ μετά και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο νησί ο υπερπληθυσμός του αγριοκούνελου, θα ισχύουν νέα μέτρα και στη νέα κυνηγετική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυνήγι απαγορεύεται στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων, στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας, σε θαλάσσια ζώνη πλάτους 300 μέτρων από τις ακτές, στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί δασικές απαγορευτικές αποφάσεις κυνηγιού λόγω πυρκαγιών, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου εκδίδει άδειες θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2012 - 2013, ενώ οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων νέων κυνηγών είναι σήμερα Σάββατο και την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί. Τα γραφεία του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι για την εξυπηρέτηση των κυνηγών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey