Εκδήλωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής

Με ασφάλεια στους δρόμους

30/08/2012 - 13:47

Με επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 21 Αυγούστου, στην πλατεία της Σκάλας Καλλονής, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής σχετικά με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Με επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 21 Αυγούστου, στην πλατεία της Σκάλας Καλλονής, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής σχετικά με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Με τίτλο: «Γκάζι στη ζωή, φρένο στο θάνατο…», η εκδήλωση τράβηξε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, αφού για ακόμη μια φορά θίχτηκε ένα ζήτημα που αποτελεί «αγκάθι» για το νησί μας. Για περισσότερο από δύο ώρες, οι ομιλητές ενημέρωσαν σχετικά με ό,τι αφορά στα τροχαία ατυχήματα και στο πώς μπορεί κάποιος να προστατευτεί ή και να τα αποφύγει. Επίσης παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα ατυχήματα του νησιού, εικόνες και βίντεο.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Καλλονής Δούκας Ζεϊμπέκης, έκανε μια παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων από το Κ.Υ. σχετικά με τα τροχαία.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, Δημήτρης Μαϊστρέλλης, παίρνοντας το λόγο έκανε παρουσίαση με slides διαφόρων ατυχημάτων, τόνισε τη σπουδαιότητα του κράνους και της ζώνης κατά την οδήγηση, ενώ έδειξε και εμπειρίες ατόμων από ατυχήματα.

Στη συνέχεια, μίλησε η Στέλλα Σπύρου, κλινική ψυχολόγος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας, Γιώργος Γουγούλας, ο οποίος έδειξε πολλά πλάνα από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Λέσβου καθημερινά στους δρόμους, χωρίς να τα αντιλαμβάνονται τις περισσότερες φορές.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάσης Ελευθερίου, κ.ά..

Συμμετοχή των μοτοσυκλετιστών
Στην εκδήλωση, παράλληλα, συμμετείχε και η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αγίας Παρασκευής, με ομάδα μοτοσυκλετιστών που κατάλληλα ντυμένοι και με σωστή οδηγική συμπεριφορά, τράβηξαν την προσοχή του κοινού.

Περίπου 20 μοτοσυκλετιστές έδωσαν στους παρευρισκομένους το σωστό παράδειγμα, τονίζοντας πως κατά την οδήγηση μοτοσυκλέτας, το κράνος είναι περισσότερο από απαραίτητο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοτοσυκλετιστές εκδήλωσαν οι ίδιοι ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και - όπως τονίζει στο «Ε» μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Καλλονής - σίγουρα η συνεργασία των δύο ομάδων θα συνεχιστεί, μια και πρεσβεύουν τους ίδιους σκοπούς, την ασφάλεια και την προστασία της ζωής κατά την οδήγηση.

Μετά το τέλος των ομιλιών και των προβολών, ακολούθησε κλήρωση και 25 συνολικά κράνη μοιράστηκαν σε νέους ηλικίας από 16 έως 25 ετών, ενώ δόθηκαν και πέντε κράνη για μικρά παιδιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey