Πλούσιες εκδηλώσεις για ντόπιους και επισκέπτες

Με το «Πόλιον» στο Πλωμάρι

29/07/2017 - 19:26 Ενημερώθηκε 31/07/2017 - 10:52

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις δράσεις του για το καλοκαίρι του 2017, όπως επικαιροποιήθηκαν «μετασεισμικά». Μάλιστα, το πρόγραμμα, όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε, αλλά και εμπλουτίσθηκε.

- 7 Ιουλίου: Άρχισαν τα μαθήματα ιστιοπλοΐας σε συνεργασία με τον Φορέα Πλωμαρίου και τον Όμιλο Ιστιοπλοΐας Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.), κάθε Πέμπτη 6-8 μ.μ. και Παρασκευή 11 π.μ.-1 μ.μ., στον όρμο Καναρά (παλιά σφαγεία).

- 22 έως 24 Ιουλίου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η φάση του εκπαιδευτικού-δημιουργικού προγράμματος ανακύκλωσης με χαρτοπολτό, εμπνευσμένο από τη ναυπηγική-ναυτική παράδοση του Πλωμαρίου. Τριάντα περίπου παιδιά με ενθουσιασμό κατασκεύασαν σκαριά -υπό κλίμακα- από χαρτοπολτό που κατασκευάζονταν από τους Πλωμαρίτες καραβομαραγκούς. Αρκετοί ήταν και οι ενήλικες που ενδιαφέρθηκαν να λάβουν μέρος, αλλά λόγω χώρου και χρόνου έδωσαν τη θέση τους στα παιδιά.

Θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η 2η φάση (χρωματισμός, πανιά κ.λπ.) και τέλος η έκθεση αυτών των κατασκευών των συμμετεχόντων σε χρόνο και σε θέση που θα προσδιοριστεί έγκαιρα.

- Μαθήματα κολύμβησης από αύριο Κυριακή και ώρα 10-12 π.μ. Θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 9-11 μ.μ. και Κυριακή 10-12 π.μ., στην παραλία Καναρά (παλιά σφαγεία)

- 31 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, ώρα 19.30-21.00 και στη συνέχεια κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα: Αρχίζουν οι θεματικοί περίπατοι για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Πλωμαρίου με στόχο τη γνωριμία και την προβολή της ταυτότητάς του.

Θεματικοί Περίπατοι στην: α) ιστορία του Πλωμαρίου, β) παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κατοικιών της πόλης, γ) αρχιτεκτονική των παλιών βιομηχανικών κτηρίων δ) ναυτική-ναυπηγική παράδοση του Πλωμαρίου. Σημείο εκκίνησης η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλάτανος).

- 2 Αυγούστου και ώρα 19.00 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλάτανος): Παρουσίαση του βιβλίου του Ειρήνης Βεκρή-Τρουμπούνη με τίτλο «Ο άνθρωπος που έκανε τις Κυδωνίες ν’ ανθίσουν» (Α΄ Βραβείο Διαγωνισμού 2016 του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής), με καταγωγή από το Πλωμάρι τόσο του ήρωα του βιβλίου όσο και της συγγραφέως! Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: πατήρ. Αθανάσιος Γιουσμάς, κ. Αναστασία Αντωνέλλη, κ. Νίκος Δέτσης και κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη.

- 5 Αυγούστου: Προσκυνηματική επίσκεψη στην Παναγιά την Κρυφτή. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 11η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική επίσκεψη με Θεία Λειτουργία στο γραφικό ξωκλήσι της Παναγιάς της Κρυφτής. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γλέντι σε παραλιακή ταβέρνα της πανέμορφης Μελίντας με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική.

- 7 Αυγούστου: Θαλασσινή διαδρομή στην αυγουστιάτικη πανσέληνο.

- 19 Αυγούστου: Θαλασσινά παιχνίδια με τον κ. Μπάμπη Πετρέλλη, ώρα 7.00 μ.μ., στην παραλία Καναρά (παλιά σφαγεία).

- 22 Αυγούστου: Γεωτουριστική διαδρομή από το Πλωμάρι μέχρι το Σίγρι και τη Νησιώπη.

- 25 Αυγούστου και ώρα 19.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλάτανος): Εκδήλωση αφιερωμένη στους συντοπίτες μας της επαρχίας Πλωμαρίου, θύματα της γερμανο-ιταλο-βουργαρικής κατοχής 1941-1945. Τα στοιχεία παρουσιάζονται πρώτη φορά και προέρχονται από το υπό έκδοση βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα.

 

ΦΩΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey