Με επιτυχία «Η καρδιά του πατέρα»

01/07/2012 - 05:56
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δύο παραστάσεις της οπερέτας του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η Καρδιά του πατέρα», που την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα ανέβασε η Θεατρική Σκηνή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι δύο παραστάσεις της οπερέτας του Νίκου Χατζηαποστόλου «Η Καρδιά του πατέρα», που την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα ανέβασε η Θεατρική Σκηνή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Το Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου ήταν κατάμεστο από κόσμο, ενώ οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στις παραστάσεις, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Εξάλλου, σύμφωνα με πολλούς, η πρόζα - ιδιαίτερα αυτή των πρωταγωνιστικών ρόλων - άγγιξε επαγγελματικά επίπεδα.
Πολύ καλή ήταν αντίστοιχα και η μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Σουσαμλή, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Λάμπρου Μυλωνά από το «Art Studio» και του Δημήτρη Κορομηλά στο φωτισμό.
Συγκινητική για πολλούς ήταν η εμφάνιση του Μιχάλη Πράτσου, που πριν από 45 χρόνια, όταν το 1965 η ίδια οπερέτα είχε ανέβει για πρώτη φορά από το Αναγνωστήριο, είχε παίξει και πάλι το ρόλο του καπετάν Νικόλα. Ο κ. Πράτσος, μάλιστα, αυτήν τη φορά έπαιξε πάνω στη σκηνή μαζί με την εγγονή του Ραφαέλα, κάτι που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί απόδειξη της διακονίας του λαϊκού πολιτισμού που έχει καταφέρει το Αναγνωστήριο, μέσα από τη συνέχεια των γενεών.
Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κλεάνθης Κορομηλάς, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της παράστασης. Τις χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «μνημόσυνο στους παλιούς ερασιτέχνες που δε βρίσκονται πια στη ζωή», ενώ σημείωσε ότι με την προσφορά τους στην πολιτιστική ιστορία έκαναν το Αναγνωστήριο της Αγιάσου το μοναδικό - σύμφωνα με τις πηγές - σωματείο της ελληνικής επαρχίας που κατάφερε να ανεβάσει επί σκηνής οκτώ οπερέτες, που, όπως ανέφερε, είναι ένα μουσικοθεατρικό είδος δύσκολο και με αυξημένες απαιτήσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey