Φοιτητές ηθοποιοί εν δράσει

01/07/2012 - 05:56
Στα Γιάννενα θα ταξιδέψει η θεατρική ομάδα «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η θεατρική ομάδα «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου ταξιδεύει στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα θα ταξιδέψει, την ερχόμενη εβδομάδα, η θεατρική ομάδα «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ομάδα της Μυτιλήνης θα εμφανιστεί στο «Καμπέρειο» Πνευματικό Ίδρυμα της πόλης, την Κυριακή 23 Μαΐου, με την παράσταση «Το πανηγύρι του Αγίου Οβιδίου», του Αντόνιο Μπουέρο Βαλέχιο.

Η θεατρική ομάδα «Πρόβα», ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πανελλαδικής εμβέλειας Σωματείου Φοιτητικών Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων, έχει εδώ και χρόνια σημαντική παρουσία στο χώρο των πολιτιστικών δρωμένων του Πανεπιστημίου, αλλά και της πόλης της Μυτιλήνης γενικά, αφού οι παραστάσεις της παίζονται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ενώ τα μέλη της διοργανώνουν και επιπλέον δρώμενα, όπως θεατρικά παιχνίδια ή θέατρο δρόμου.
Κάθε χρόνο προστίθενται νέα μέλη στην ομάδα, τα οποία οι πιο «έμπειροι» αναλαμβάνουν να μυήσουν στην τέχνη του θεάτρου, ενώ όλοι μαζί δουλεύουν για να ετοιμάσουν τα κοστούμια και τα σκηνικά.
Φέτος προστέθηκαν στην «παρέα» της ομάδας περίπου 10 νέα μέλη, φοιτητές είτε πρωτοετείς είτε μεγαλύτερων ετών, που έτυχε να παρακολουθήσουν την περσινή παράσταση με τίτλο «Οι περιπέτειες του θείου Πάπαρου» στο Δημοτικό Θέατρο και τους άρεσε η δουλειά που γίνεται.

Έργο «εποχής»
Τα 35 άτομα - 32 ηθοποιοί και τρία άτομα υπεύθυνα για φωτισμό, σκηνικά και κοστούμια - που τελικά απαρτίζουν φέτος την ομάδα, ξεκίνησαν να δουλεύουν την παράσταση «Το πανηγύρι του Αγίου Οβιδίου» ουσιαστικά από τον περασμένο Δεκέμβριο, με πρόβες που έκαναν τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μετά το Πάσχα, ωστόσο, οι πρόβες έγιναν πλέον καθημερινές, αφού το έργο διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα και η μέρα της παράστασης πλησιάζει.
Τοποθετημένο στην ατμόσφαιρα του Παρισιού του 1781, το έργο πραγματεύεται την εκμετάλλευση και τη διαπόμπευση των τυφλών και γενικά των πιο «αδύναμων» ανθρώπων, παρουσιάζοντας το πώς μπορεί το στοιχείο αυτό να γίνει αφορμή απάνθρωπων συμπεριφορών, καθώς και το πού μπορούν τα «θύματα» να φτάσουν.

Με ομάδες από όλη την Ελλάδα
Στο φετινό 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου, που διοργανώνει η Θεατρική Συντροφιά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την υποστήριξη του ίδιου του ιδρύματος, θα συμμετάσχουν συνολικά 20 περίπου φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα.
Η εμφάνιση της «Πρόβας» στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου είναι σημαντική, πέρα από το ότι θα συναντηθούν τα μέλη με άλλες φοιτητικές θεατρικές ομάδες και θα δείξουν τη δουλειά τους εκτός Μυτιλήνης, και για τον επιπλέον λόγο ότι πέρυσι δεν είχε σταθεί δυνατό να παρευρεθούν στη διοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ στην Πάτρα, λόγω οικονομικών δυσχερειών και απουσίας χρηματοδότησης, η οποία φέτος γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αφού τα έξοδα μετακίνησης είναι πολλά.
«Το πανηγύρι του Αγίου Οβιδίου» πρόκειται να παρουσιάσει η «Πρόβα» και στη Λέσβο, με παραστάσεις την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey