Απολογισμός του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

12/10/2017 - 19:41

Την πρώτη, μετά το πέρας της θερινής σεζόν, συνάντησή του, είχε την Κυριακή το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν αφενός ο απολογισμός των πολλαπλών και ποικίλων δράσεων που έλαβαν χώρα το εξάμηνο που πέρασε, αφετέρου η χάραξη της νέας στρατηγικής και των σχεδιασμών του Φορέα για τη νέα χρονιά.

Για όσους παρακολουθούν τη δράση του Φορέα το εξάμηνο που πέρασε ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, παρουσιάζοντας σημαντικό έργο. Ο Φορέας δρα και φέρνει αποτελέσματα, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που βρίσκεται το νησί και η χώρα γενικότερα, κάτω από πολλές πιέσεις και αντίξοες συνθήκες, εφαρμόζοντας τις αρχές της στρατηγικής μελέτης του για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στον πολιτισμό, με τα μοναδικά στο είδος τους μουσικά φεστιβάλ, την Ακαδημία κιθάρας «Αρίων» και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Στην γαστριμαργία και την τοπική παραγωγή, με το πρώτο Lesvos Food Fest, για το οποίο υπάρχει η φιλοδοξία να συμπεριλάβει ολόκληρο το νησί και την τοπική παραγωγή του. Στον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, με τις σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις (Molyvos Urban MTB, Lesvos Trail). Στην τουριστική προβολή του τόπου μας, με φιλοξενίες δημοσιογράφων, bloggers, καναλιών, στην παραγωγή διαφημιστικού υλικού και προώθησή του με εκδόσεις εντύπων και χαρτών κ.λ.π. για την ενημέρωση και την προσέλκυση των επισκεπτών. Στην ανάπτυξη της πύλης της Πέτρας, με συνεχή στήριξη των προσπαθειών για την ανάπτυξη των δρομολογίων και της επικοινωνίας με τα απέναντι παράλια.

«Να διαπεράσουμε μίζερες λογικές»

Στην ανακοίνωσή του ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου αναφέρει: «Εγκαθιστούμε θεσμούς με αναπτυξιακή προοπτική και επιχειρούμε συνεχώς να διαπεράσουμε μίζερες λογικές και ανταγωνισμούς στασιμότητας, να σπάσουμε κατεστημένες αντιλήψεις και να ανοίξουμε τον τόπο στο μέλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται διεθνώς βασισμένοι στην ανάδειξη των τοπικών μας συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Η προτεραιότητα για εμάς είναι η συνείδηση της ατομικής ευθύνης του καθενός απέναντι στον τόπο μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Βασικό αξίωμα για όλους μας είναι η συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας, το τι κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας και τόπο μας και όχι τι κάνει ο τόπος μας και “οι άλλοι” για εμάς.
Ο εφησυχασμός και η βεβαιότητα ότι κάποιος άλλος μας χρωστά και θα φροντίσει για εμάς και τα προβλήματά μας οδηγεί στην οπισθοδρόμηση και στην καταστροφή.
Δεν μπορούμε να εναποθέτουμε, πλέον, την όποια ευθύνη στον διπλανό μας, στην κοινωνία, στην πατρίδα. Η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας.

Είναι στο χέρι όλων μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνονται στον σύγχρονο κόσμο. Η μοίρα είναι κοινή και μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε!»

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey