Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννακέλου, από το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και τις εκδόσεις «Αιολίδα»

Για τη διαφθορά και τη δωροδοκία…

26/11/2013 - 14:49

Το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννακέλου «Διαφθορά - Δωροδοκία και Ποινική Αντιμετώπιση», παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του οινοποιείου «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου», στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννακέλου «Διαφθορά - Δωροδοκία και Ποινική Αντιμετώπιση», παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του οινοποιείου «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου», στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και τις εκδόσεις «Αιολίδα». Ήταν μια ιδιαίτερη παρουσίαση, που «τράβηξε» κυρίως όσους ασχολούνται με το χώρο της Δικαιοσύνης, προσφέροντας παράλληλα ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στο υπόλοιπο κοινό.

Το κοινό καλωσόρισε πρώτος ο συντονιστής της εκδήλωσης, διευθυντής τής «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», Μανόλης Μανώλας, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσίαση του βιβλίου ενός νέου Μυτιληνιού. Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της εταιρείας, Παναγιώτης Μυριτζής, που μίλησε για τους στόχους και το έργο των εκδόσεων «Αιολίδα» από τις οποίες κυκλοφορεί το βιβλίο «Διαφθορά - Δωροδοκία και Ποινική Αντιμετώπιση», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Καλλίας.

Οι εισηγήσεις
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του οινοποιείου «Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου». Ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, που η εκδήλωση μεταδιδόταν τηλεοπτικά με εσωτερικό κύκλωμα και στις υπόλοιπες αίθουσες του οινοποιείου.

Παρόντες, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τοπικών συλλόγων και άλλων φορέων, αλλά και φίλοι, συγγενείς και πολλοί συνάδελφοι του συγγραφέα.

Πρώτος πήρε το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρεοπαγίτης ε.τ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στη μελέτη του Ιωάννη Γιαννακέλου «Η διαφθορά και η ποινική αντιμετώπισή της σήμερα», πραγματοποιώντας στην ουσία μια κριτική της, με πολύ καλά σχόλια για το πώς ο συγγραφέας αντιμετωπίζει το θέμα. Μίλησε για το φαινόμενο της διαφθοράς όπως ερμηνεύεται μέσα από διάφορους τομείς (οικονομικό, κοινωνικό κ.ά.), για τις προτάσεις που γίνονται για τον περιορισμό του συγκεκριμένου φαινομένου, αλλά και για τις προτάσεις βελτίωσης του Ποινικού Κώδικα, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο ως μια εμπεριστατωμένη μελέτη.

Ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο της Δικαιοσύνης, ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αικατερίνης Καραγιαννακίδου, που μίλησε για τη δωροδοκία ως πυρήνα του φαινομένου της διαφθοράς, παρουσιάζοντας αποτελέσματα μελετών και βασιζόμενη σε συγκεκριμένη νομοθετική βιβλιογραφία.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τους εισηγητές και τονίζοντας ότι οι τελευταίοι τον «κάλυψαν» σε μεγάλο βαθμό, περιορίστηκε σε συνοπτική παρουσίαση της δουλειάς του και στο πώς έφτασε στη συγγραφή της.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το συγγραφέα και τους λοιπούς ομιλητές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey