×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Για τις δολοφονίες σκύλων στο Μανταμάδο

13/07/2013 - 17:06

Με αφορμή τις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες ενάντια στ’ αδέσποτα του Μανταμάδου, θα ήθελα να αναφέρω πως αν ο πολιτισμός κι η ανθρωπιά μιας κοινωνίας φαίνονται από το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα, τότε έχουμε πέσει χαμηλά.

Με αφορμή τις πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες ενάντια στ’ αδέσποτα του Μανταμάδου, θα ήθελα να αναφέρω πως αν ο πολιτισμός κι η ανθρωπιά μιας κοινωνίας φαίνονται από το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα, τότε έχουμε πέσει χαμηλά.

Είναι ντροπή κάποιοι να θεωρούν ως εύκολη λύση το θάνατο και μάλιστα με τέτοιο φρικιαστικό τρόπο, με δηλητηριασμένες τυρόπιτες, προκαλώντας στα ζώα ένα μαρτυρικό και βασανιστικό τέλος. Κι είναι ακόμα πιο κατακριτέο όταν αυτό συμβαίνει σε έναν ιερό χώρο, το προαύλιο του Ιερού Ναού του Ταξιάρχη, κατάμεστο από πιστούς και τουρίστες. Αυτό είναι το θέαμα που θέλουμε να αντικρίσουν οι επισκέπτες; Νεκρά σκυλιά σε μια λίμνη αίματος;

Θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού οι φόλες είχαν τοποθετηθεί σε παρτέρια όπου έχουν πρόσβαση μικρά παιδιά.

Υπάρχει όμως και η φωτεινή πλευρά στο δράμα αυτό του Μανταμάδου, που έρχεται από μια ομάδα εθελοντών φιλόζωων της περιοχής, που κοπιάζει για την αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στα ζώα και τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ομάδα αποτελούμενη από ιδιώτες χωρίς καμμία στήριξη από Δήμο και κράτος, που αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και κόπο, έχει φροντίσει για τον πλήρη εμβολιασμό, από κτηνίατρο, όλων των αδέσποτων του περιβόλου της εκκλησίας, του παρακείμενου στρατοπέδου, αλλά και όλου του χωριού - κι ενώ έχουν επανεμφανιστεί κρούσματα λύσσας στην Ελλάδα και ο εμβολιασμός είναι ευθύνη του κράτους, αλλά και του καθένα ξεχωριστά, οι φιλόζωοι του Μανταμάδου φρόντισαν οι ίδιοι και γι’ αυτό!

Επιπλέον, η ομάδα αυτή έχει αναλάβει τη στείρωση των ζώων ώστε να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός τους και προσπαθεί να τους εξασφαλίσει θετές οικογένειες που θα τα φροντίζουν. Η δράση τους επεκτείνεται και στη θεραπεία/νοσηλεία των ζώων, άλλωστε οι τραυματισμοί και οι βιαιοπραγίες εναντίον τους δεν είναι σπάνιες, καθώς υπάρχει μακρύ ιστορικό κακοποίησης ζώων σε αυτήν την περιοχή.

Είναι λοιπόν άδικο, από τη στιγμή που γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για να δοθούν σωστές λύσεις στο θέμα των αδέσποτων, κάποιοι να δολοφονούν αδίστακτα αθώα πλάσματα και με θράσος να απειλούν για αφάνιση όλων των ζώων. Οι φιλόζωοι ενεργούν με κάθε μέσο για να σταματήσουν το έγκλημα αυτό. Έχουν ήδη μαζέψει αρκετά στοιχεία κατά των ενόχων, ώστε η υπόθεση αυτή να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Χατζησταύρος Ευάγγελος
Κτηνίατρος

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey