Επίλογος 2012

22/03/2013 - 15:11

Ο «Επίλογος 2012», η μακροβιότερη πολιτιστική έκδοση που κυκλοφορεί στη χώρα, επιχειρεί και φέτος για 21η συνεχή χρονιά την καταγραφή και αποτίμηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας μας, σε όλους τους τομείς του πολιτισμού.

Ο «Επίλογος 2012», η μακροβιότερη πολιτιστική έκδοση που κυκλοφορεί στη χώρα, επιχειρεί και φέτος για 21η συνεχή χρονιά την καταγραφή και αποτίμηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας μας, σε όλους τους τομείς του πολιτισμού: θέατρο, χορό, κινηματογράφο, μουσική, εικαστικά, κόμικ, δημοσιογραφία, γράμματα-τέχνες, φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, πολιτιστική πολιτική, media κ.ά..

Τη σύνταξή του υπογραφούν, εκτός από τους μόνιμους συντελεστές του, και μια πλειάδα κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

Ξεκινά την ύλη του με ένα κείμενο του Κώστα Μποτόπουλου, που μας προτρέπει «να το παλέψουμε» και συνεχίζει με μεγάλα αφιερώματα στους τιμώμενους της φετινής έκδοσης, το γλύπτη Θόδωρο (Παπαδημητρίου), το συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

Αναλυτικά ο «Επίλογος 2012» περιλαμβάνει:

- Στο Θέατρο, πρώτο τομέα της έκδοσης, η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη μιλά για μια χρονιά θεατρικής ανάστασης και ο Γρηγόρης Ιωαννίδης μάς χαρίζει ένα κείμενο «σαν απολογισμό».

- Με τίτλο «Επιχορηγήσεις: φάρμακο ή φαρμάκι», ο Μιχάλης Ρέππας μάς δίνει ένα κείμενο δηκτικό, οικονομοκαλλιτεχνικό και άκρως επίκαιρο, αλλά κυρίως αιχμηρό.

- Στη Μουσική ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης μάς λέει για τις νότες μιας χρονιάς.

- Ο Γιώργος Τσάμπρας μιλά για το τραγούδι στην εποχή της οικονομικής κρίσης και την ελληνική δισκογραφία 2011 - 2012.

- Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη στο Χορό γράφει για τα «σώματα της ανυπακοής» και το σύγχρονο χορό στην Ελλάδα 2011 - 2012.

- Ο Μάνος Στεφανίδης αναλύει διεξοδικά την κρίση στα Εικαστικά, την παιδαγωγική της διάσταση, τα αδιέξοδα και τα ξέφωτα και μας χαρίζει ένα εκπληκτικό κείμενο για το εικαστικό θρίλερ ενός άγνωστου αριστουργήματος του Κωνσταντίνου Παρθένη, εμπνευσμένο από την παραβολή «Του νεκρού αδελφού».

- Ο Θανάσης Μουτσόπουλος αναφέρεται κι αυτός στη χρονιά της κρίσης στα εικαστικά θέματα.

- Στη Φωτογραφία ο Γιάννης Ασδραχάς αποδεικνύει πως «η φωτογραφία δεν ψεύδεται».

- Στον Κινηματογράφο ο Αχιλλέας Ντελλής μάς λέει για το «δίκαιο κόσμο» των βραβείων της Ακαδημίας και ο Χρήστος Μήτσης νοσταλγεί και γράφει ένα κείμενο με τίτλο «Σαν παλιό σινεμά».

- Για την προσπάθεια διάσωσης ενός θεσμού γράφει η Μαρία Παναγιωτοπούλου στον τομέα «Φεστιβάλ».

- Στην Αρχιτεκτονική ο Μέμος Φιλιππίδης περιγράφει την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη 13η Μπιενάλε της Βενετίας στο άρθρο του «Made in Athens Revisited».

- Στα Γράμματα & Τέχνες ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μάς οδηγεί σε ένα πολυσυλλεκτικό τοπίο.

- Η νέα γενιά λογοτεχνών δοκιμάζει τις δυνάμεις της, γράφει ο Γιώργος Ξενάριος.

- Και για το βιβλίο στην εποχή της κρίσης γράφει ο αρχισυντάκτης του «Επιλόγου», Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

- Η Λήδα Τσενέ στα Κόμικς μάς προτρέπει να δημιουργήσουμε, αλλιώς χανόμαστε.

- Το κυρίαρχο θέμα τα τελευταία τρία χρόνια είναι η κρίση. Η Μαίρη Αδαμοπούλου μάς μιλά για το Υπουργείο Πολιτισμού πριν και μετά την κρίση, στον τομέα «Πολιτιστική Πολιτική».

Επίσης μια σειρά από κείμενα για διάφορες επετείους, καθώς και ένα με ένα πλήρες χρονολόγιο, 150 περίπου σελίδων, όλων των θεατρικών παραστάσεων της χρονιάς 2011 - 2012, από το Νεκτάριο - Γεώργιο Κωνσταντινίδη.

Θαυμάσιος τόμος, πραγματικό κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey