Ομιλία για το Θεόδωρο Αγγελόπουλο, στο χώρο τής ΦΕΜ

Η φωτογραφική ματιά στο έργο του…

30/11/2012 - 17:01

Η φωτογραφική ματιά στον κινηματογράφο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα.

Η φωτογραφική ματιά στον κινηματογράφο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεωρίας του Κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Τεχνών Ειρήνη Στάθη, που διδάσκει Θεωρία της Κινούμενης Εικόνας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχοντας σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, εκπόνησε το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πάνω στο έργο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η ίδια έχει δημοσιεύσει κι επιμεληθεί βιβλία σχετικά με ζητήματα Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου και με το έργο του συγκεκριμένου σκηνοθέτη.

Η ίδια αναφέρει τα εξής για τη διάλεξη που θα δώσει τη Δευτέρα στο χώρο τής ΦΕΜ, με τίτλο «Φιγούρες χαραγμένες με φως. Βλέμμα μέσα από το φακό του Θ. Αγγελόπουλου»:
«Ο κινηματογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου αποτελεί ένα σύμπαν με πολλές διαστάσεις, συνθέτοντας μια ολότελα ιδιαίτερη αισθητική, με την οποία εμπότισε την καλλιτεχνική ζωή στην Ελλάδα από το 1968 μέχρι σήμερα […].

Οι ήχοι της ζωής ανήκουν σ’ αυτή την ακουστική και εικαστική παλέτα, όπως άλλωστε και η μουσική. Κι αν ο κινηματογράφος του Αγγελόπουλου αντλεί την οπτική δυναμική του απ’ τη ζωγραφική, το ρυθμό του τον αντλεί απ’ τη μουσική. Με αυτή την έννοια, θα λέγαμε ότι είμαστε μπροστά σε μουσικές φωτογραφίες, που καταγράφουν έναν κόσμο πραγματικό, αλλά απεικονίζουν μια εσωτερική εμπειρία, μια άλλη εμπειρία του χρόνου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey