Μετά την Αγία Παρασκευή, δημοπρατείται και δεύτερο δημοτικό οδικό έργο, στο Πλωμάρι

Ο δρόμος προς Σεδούντα, στο ΕΣΠΑ

30/06/2012 - 15:05

Ακόμη μία δημοτική οδός, ο δρόμος που συνδέει το Πλωμάρι με το φράγμα του Σεδούντα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

Ακόμη μία δημοτική οδός, ο δρόμος που συνδέει το Πλωμάρι με το φράγμα του Σεδούντα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Είχε προηγηθεί η ένταξη του δρόμου προς Κρεμαστή, στην Αγία Παρασκευή, έργο που δημοπρατήθηκε προχθές, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η δημοτική αρχή σχεδιάζει να εντάξει ακόμη δύο δημοτικούς δρόμους, την παράκαμψη Αγίας Παρασκευής και το δρόμο Κάπη - Γενί Λιμάνι, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για το Βόρειο Αιγαίο.

Την Τρίτη δημοπρατήθηκε απ’ το Δήμο Λέσβου το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου προς Κρεμαστή Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής», προϋπολογισμού 577.000 ευρώ. Ο δρόμος που πρόκειται να κατασκευαστεί, εκτός του ότι θα διευκολύνει την πρόσβαση επισκεπτών στο μνημείο της γέφυρας της Κρεμαστής, καλύπτει με ασφαλτόστρωση και τα 2/3 του δρόμου Αγία Παρασκευή - Στύψη, που ενώνεται λίγο πριν την είσοδο προς Στύψη με την επαρχιακή οδό Καλλονής - Πέτρας.

Από τον πρώτο έλεγχο των προσφορών, όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Γιάννης Τσακίρης, μειοδότρια, ανάμεσα στις επτά εργοληπτικές εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, φαίνεται να είναι με έκπτωση της τάξης τού 29% η εταιρεία ΜΙΝΑΒΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε..

Οκτώ χιλιόμετρα δρόμος
Σε ό,τι αφορά στο δρόμο απ’ τη θέση «Ανθή» του Πλωμαρίου έως το φράγμα Σεδούντα, έχει προϋπολογισμό 821.000 ευρώ και αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης οδού μήκους περίπου οκτώ χιλιομέτρων.

Απ’ το Δήμο Λέσβου που είναι φορέας υλοποίησης του έργου, προγραμματίζεται η δημοπράτησή του για τις 17 Ιουλίου και εκτός απροόπτου, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του.
«Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρωμένες από άποψη μελετών προτάσεις για δύο ακόμη δημοτικούς δρόμους, την παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής και το δρόμο απ’ την Κάπη προς το Γενί Λιμάνι, προκειμένου μόλις ανοίξει η σχετική δράση τού ΕΣΠΑ για την τοπική οδοποιία, να τις υποβάλουμε προς ένταξη», ανέφερε ο κ. Τσακίρης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey