Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Προβολή στους βιβλιόφιλους της Ευρώπης

30/05/2012 - 15:53

Σημαντική ήταν φέτος η συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην καθιερωμένη πια μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου στην Ελλάδα, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η 9η διοργάνωση της οποίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή.

Σημαντική ήταν φέτος η συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην καθιερωμένη πια μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου στην Ελλάδα, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η 9η διοργάνωση της οποίας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Κυριακή. Η παρουσία του Μουσείου στους χώρους της έδωσε την ευκαιρία στους χιλιάδες φίλους του βιβλίου που επισκέφτηκαν την Έκθεση κατά τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της, να γνωρίσουν το απολιθωμένο δάσος Λέσβου, την πλούσια εκδοτική, εκπαιδευτική και ερευνητική δράση του Μουσείου, αλλά και τις πολυάριθμες ομορφιές του νησιού.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Έκθεσης. Προβάλλοντας τις πολυάριθμες έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις (εκπαιδευτικά εγχειρίδια, οδηγούς περιήγησης, πρακτικά επιστημονικών συναντήσεων και λευκώματα), το σταντ 69 στο περίπτερο 13 αποτέλεσε κύριο σταθμό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Έκθεση, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν το μοναδικό γεωλογικό μνημείο του νησιού, αλλά και να πάρουν πληροφορίες για μια πιθανή επίσκεψη στο νησί.

Παιχνίδια για μικρούς
Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να βρουν απολιθώματα σκάβοντας μέσα στα ηφαιστειακά πετρώματα, να παρακολουθήσουν μικρή ταινία με θέμα τη δημιουργία του απολιθωμένου δάσους, καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα το δεινοθήριο της Λέσβου ζωγραφίζοντάς το. Αξιόλογη ήταν επίσης η προβολή του μνημείου σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και τις δυνατότητες σχεδιασμού στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων στο χώρο του, αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Λέσβου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η οργάνωση από το Μουσείο εκπαιδευτικής εκδήλωσης στην «Παιδική Γωνιά» της Έκθεσης, το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μικροί φίλοι και οι γονείς τους γνώρισαν τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια, καθώς και τις διεργασίες που οδήγησαν στην απολίθωσή τους. Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική εκπαιδευτική εφαρμογή «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και τη μουσειοσκευή «Γεώραμα», τα παιδιά έπαιξαν, συμμετείχαν σε ανασκαφές και ζωγράφισαν τα ζώα και τα φυτά του απολιθωμένου δάσους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του φορέα, η συμμετοχή για πρώτη φορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και η ιδιαίτερη προβολή σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς αποτελεί μια από τις πολυάριθμες δράσεις του, που στοχεύουν στην ανάδειξη του σπουδαίου γεωλογικού μνημείου και την προσέλκυση επισκεπτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey