1η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας στο Μόλυβο

Ένα μουσικό πενθήμερο

03/05/2012 - 15:16

Η 1η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας πρόκειται να διοργανωθεί φέτος το καλοκαίρι στο Μόλυβο, από την 1η έως και τις 6 Αυγούστου. Λειτουργώντας ως παράρτημα της Θερινής Ακαδημίας του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει ως στόχο να δώσει ακόμη περισσότερα εφόδια σε μαθητές και σολίστ κιθάρας όλων των επιπέδων, αλλά και σε συνθέτες που ενδιαφέρονται να γράψουν σχετικά έργα.

Η 1η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας πρόκειται να διοργανωθεί φέτος το καλοκαίρι στο Μόλυβο, από την 1η έως και τις 6 Αυγούστου. Λειτουργώντας ως παράρτημα της Θερινής Ακαδημίας του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου και με διδάσκοντες τους διεθνούς φήμης κιθαρίστες Πωλ Γκάλμπραϊθ και Κάρλο Ντομενικόνι, έχει ως στόχο να δώσει ακόμη περισσότερα εφόδια σε μαθητές και σολίστ κιθάρας όλων των επιπέδων, αλλά και σε συνθέτες που ενδιαφέρονται να γράψουν σχετικά έργα.

Η Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου άρχισε να λειτουργεί το 2003 με στόχο να διευρύνει τις μορφωτικές ευκαιρίες των σπουδαστών. Ως βάση της έχει τη συνεργασία με καλλιτέχνες και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, που πραγματοποιούν σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Μουσική, για Θεωρία και Σύνθεση, για Παιδαγωγική, Μονωδία, Τζαζ Μουσική, Διεύθυνση Νεανικής Χορωδίας, καθώς και μαθήματα διαφόρων οργάνων, αλλά και διαλέξεις σε θέματα Μουσικολογίας κι Αισθητικής.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας
Ο Μόλυβος, ως τόπος όπου μεγαλούργησε ο αρχαιότερος κιθαρωδός, ο Αρίων, θα αποτελέσει φέτος την τοποθεσία πραγματοποίησης της 1ης Θερινής Ακαδημίας Κλασσικής Κιθάρας, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Όπως είθισται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν προσκληθεί Έλληνες μουσικοί και μουσικά σύνολα, που θα δώσουν συναυλίες και διαλέξεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ βασικοί εισηγητές θα είναι οι διεθνούς φήμης κιθαρίστες Πωλ Γκάλμπραϊθ και Κάρλο Ντομενικόνι, που θα μιλήσουν για το ρόλο των μετεγγραφών στο ρεπερτόριο της κιθάρας και για τον τρόπο σύνθεσης έργων για κιθάρα, αντίστοιχα.

Οι δύο διεθνούς φήμης κιθαρίστες...

Παράλληλα με τις κεντρικές εισηγήσεις, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ορχήστρας κιθαριστών, οι συμμετέχοντες στα οποία θα λάβουν εκ των προτέρων τα έργα που θα δουλευτούν, με στόχο, μέσα από καθημερινές πρόβες που θα γίνονται, να καταλήξουν σε συναυλία.

Μέσα από το πρόγραμμα θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη της θέσης της κιθάρας στο ευρύτερο μουσικό γίγνεσθαι, ενώ φιλοδοξία των διοργανωτών και των διδασκόντων είναι να μπορέσουν οι κιθαρίστες που θα συμμετάσχουν (σπουδαστές, φοιτητές, μαθητές όλων των επιπέδων, καθηγητές, σολίστ και συνθέτες), να αποκτήσουν τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσουν τα έργα που ερμηνεύουν, με μια ευρύτερη μουσική αντίληψη.

...που θα αποτελέσουν τους βασικούς εισηγητές της 1ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας, στο Μόλυβο

Οι όροι της συμμετοχής
Επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η αγγλική, με παρουσία μεταφραστή. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 1η Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν δύο επιλογές: είτε να δηλώσουν πλήρη συμμετοχή στα μαθήματα, τα εργαστήρια, τις παράλληλες εκδηλώσεις και την τελική συναυλία, με δωρεάν είσοδο στις συναυλίες (ποσό συμμετοχής 220 ευρώ), είτε να δηλώσουν μερική συμμετοχή, που αφορά στην ορχήστρα κιθαριστών και την παρακολούθηση ως ακροατή/-τριας των μαθημάτων, των εργαστηρίων, των παράλληλων εκδηλώσεων και της τελικής συναυλίας, με δωρεάν είσοδο στις συναυλίες και πάλι (ποσό συμμετοχής 80 ευρώ). Για τα έξοδα διαμονής και διατροφής προσφέρονται προνομιακές τιμές εξαιρετικά χαμηλού κόστος, που ξεκινούν από 10 ευρώ την ημέρα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της Θερινής Ακαδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ οκτώ από αυτούς θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν υποτροφία για δωρεάν διαμονή, μετά από σχετική αξιολόγηση των βιογραφικών τους, που θα αποστείλουν μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής. Σημειώνεται πως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο φαξ 210 6801847, καθώς και να επικοινωνούν με την υπεύθυνη Κορίνα Βουγιούκα, στο τηλέφωνο 6973-037092. Η κατάθεση των διδάκτρων γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό 5451056643362 της Τράπεζας Πειραιώς (σημείωση: όνομα καταθέτη και «Για τη Θερινή Ακαδημία Κιθάρας»).

Για επιπλέον πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, υπάρχει η ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών: www.ionio.gr/depts/music/gr/academy

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey