Παράσταση… «γροθιά στο στομάχι»

01/07/2012 - 05:56
Για όποιον παρακολούθησε την παράσταση «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, που την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι δύσκολο να περιγράψει τα συναισθήματα που βίωσε.
Μεγάλη επιτυχία για «Το Γάλα» με το θίασο της Άννας Βαγενά, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Για όποιον παρακολούθησε την παράσταση «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, που την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι δύσκολο να περιγράψει τα συναισθήματα που βίωσε. Η παράσταση, μια «γροθιά στο στομάχι» για τους εκατοντάδες θεατές της Μυτιλήνης που την παρακολούθησαν, επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές κριτικές που έχει αποσπάσει μέσα στα δύο και πλέον χρόνια που ήδη παίζεται σε όλη την Ελλάδα και ανταπόδωσε τη θερμή υποδοχή που της έγινε από το κοινό της πόλης μας, αφού και τις δύο βραδιές η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από νωρίς.

Η παράσταση, μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών, ήρθε στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο της περιοδείας του θιάσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου που γιορτάζεται το ερχόμενο Σάββατο 27 Μαρτίου, μέσω πρωτοβουλίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυτιλήνης (ΔΗΚΕΜΥ).
Η ιστορία της μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των δύο γιων της, στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα, αποδόθηκε μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες της Άννας Βαγενά στο ρόλο της μάνας, του Στέφανου Κοσμίδη στο ρόλο του μεγαλύτερου αδελφού Αντώνη, της Ηλιάνας Αραβή στο ρόλο της αρραβωνιαστικιάς του Νατάσας και του Δημήτρη Πατσή στο ρόλο του μικρότερου γιου Λευτέρη, που με το συγκλονιστικό ρεαλισμό της ερμηνείας του στο ρόλο του εφήβου που πάσχει από σχιζοφρένεια, άφησε άφωνο το κοινό, που στο τέλος αποθέωσε με το χειροκρότημά του τους ηθοποιούς.
Η ίδια η Άννα Βαγενά, καλωσορίζοντας πριν την έναρξη της παράστασης το κοινό της Μυτιλήνης, το ευχαρίστησε για τη θερμή του ανταπόκριση, ενώ, τονίζοντας ότι κατά την ίδια «Το γάλα» είναι το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων ετών, μίλησε για τα δύο σημαντικά θέματα που αγγίζει η παράσταση - αυτά της ψυχικής ασθένειας και της μετανάστευσης -, καθώς και για τη μητρική αγάπη ως «ομπρέλα» που τα αγκαλιάζει όλα. Ευχαρίστησε, επιπλέον, τη ΔΗΚΕΜΥ για την πρόσκλησή της και μίλησε για την εικόνα που έχει από πολύ παλιά της επίσκεψη στη Λέσβο, μαζί με το σύντροφό της Λουκιανό Κηλαηδόνη.
Να σημειωθεί ότι και τις δύο μέρες το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί πολύ πριν την προγραμματισμένη ώρα των παραστάσεων.


Μελλοντική συνεργασία
«Επιλέξαμε, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου να φέρουμε “Το γάλα”, καθώς πρόκειται για μια πολύ καλή παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες, που έχει αποσπάσει εξάλλου δύο βραβεία κοινού. Την επιλέξαμε, ωστόσο, και λόγω του ότι πραγματεύεται ένα δύσκολο και επίκαιρο θέμα που αφορά και τη Λέσβο, αυτό της μετανάστευσης, και τολμάει να μιλήσει για την ψυχική νόσο παράλληλα με τη μητρική αγάπη. Είναι πολύ σημαντικό στην επαρχία να έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε τόσο καλές παραστάσεις, κάτι που φάνηκε και από τη μεγάλη προσέλευση του κοινού», είπε στο «Ε» η πρόεδρος της ΔΗΚΕΜΥ, Βάσω Χοχλάκα. Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας με την κ. Βαγενά, με τον ερχομό στη Μυτιλήνη της παράστασης «Αγγέλα Παπάζογλου», αφού, όπως σχολίασε η κ. Χοχλάκα, ο μονόλογος της Μικρασιάτισσας αγγίζει και τους κατοίκους της Λέσβου που έχουν ρίζες από τα απέναντι παράλια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey