Εκσυγχρονίζεται το Θεατρικό Εργαστήρι

01/07/2012 - 05:56
Ένα βήμα μπροστά πηγαίνει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, αφού με χρηματοδότηση του περιφερειακού προγράμματος του ΕΣΠΑ ο χώρος προβών του εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται.
Ένα βήμα μπροστά πηγαίνει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, αφού με χρηματοδότηση του περιφερειακού προγράμματος του ΕΣΠΑ ο χώρος προβών του εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται.

Η δράση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου», με προϋπολογισμό 67.260 ευρώ. Αυτό που προβλέπει, είναι η βελτίωση του εξοπλισμού της αίθουσας όπου τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου πραγματοποιούν τις συναντήσεις και τις πρόβες τους.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η προμήθεια και η τοποθέτηση συστήματος για τη δημιουργία κλιμακούμενης σκηνής, που θα περιλαμβάνει δημιουργία τόσο αμφιθεάτρου για το κοινό, όσο και σκηνής. Στην τελευταία, θα τοποθετηθούν 20 συνολικά προβολείς θεάτρου, ενώ θα αγοραστούν επιπλέον συστήματα ήχου και προβολής, καθώς και βιβλιοθήκες και προθήκες.

Έτοιμο με τη νέα χρονιά
Σύμφωνα με το Στρατή Βλαστάρη και τον Παναγιώτη Μανωλάκα, μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου, ο εκσυγχρονισμός του χώρου του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου ήταν για καιρό αίτημα του φορέα.
«Χρειαζόμασταν έναν τέτοιο χώρο, αφού δεν είχαμε δυνατότητα να φιλοξενήσουμε αξιοπρεπώς κάποιες εκδηλώσεις, όπως οι άλλες δύο ομάδες της πόλης», λένε οι ίδιοι. «Μετά την απόκτηση της ιδιόκτητης στέγης του Δήμου στη Χρυσομαλλούσα, υποβάλαμε αίτηση που εγκρίθηκε και τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε, με τις διαδικασίες που προβλέπονται.»
Όπως τονίζουν, η σκηνή που θα κατασκευαστεί θα είναι λυόμενη, ώστε να μπορεί να είναι τόσο σταθερή, όσο και μεταφερόμενη όταν χρειάζεται, ενώ θα εξασφαλιστεί πλέον και όλος ο στοιχειώδης εξοπλισμός που απαιτείται για μια παράσταση.
«Θα τρέξουμε όσο μπορούμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάδειξης αναδόχου», προσθέτουν. «Εκτιμούμε πως ο χώρος μας θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους και πως με τη νέα χρονιά θα είμαστε σε θέση να τον εγκαινιάσουμε και να τον ανοίξουμε και για τον κόσμο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey