Έτοιμοι, παρά τις δυσκολίες

01/07/2012 - 05:56
Καλή προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, που στην πράξη έχει ξεκινήσει μετά και τις πρώτες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο νησί, έχει γίνει απ’ τις τοπικές υπηρεσίες, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες κυρίως λόγω και της έκτασης του Δήμου.
Από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΤΟ
Σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο σε επίπεδο Δήμου Λέσβου
Καλή προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, που στην πράξη έχει ξεκινήσει μετά και τις πρώτες φωτιές που εκδηλώθηκαν στο νησί, έχει γίνει απ’ τις τοπικές υπηρεσίες, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες κυρίως λόγω και της έκτασης του Δήμου. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξήχθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Λέσβου.

Το ΣΤΟ εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου συνεδρίασε με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συλλόγων και οργανώσεων και υπό την προεδρία του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Λέσβου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η περσινή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, αφού έπρεπε να επιλυθούν μια σειρά από πολύ μεγάλα οργανωτικά προβλήματα και αντιξοότητες. «Παρ’ όλα αυτά, σήμερα είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε κάνει μια πολύ καλή προεργασία και ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε όπως τα έχουμε προγραμματίσει», είπε ο κ. Βουνάτσος.
Ο κ. Βουνάτσος τόνισε ακόμη ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, πρέπει να υπάρξει αυξημένη και συνεχής ετοιμότητα, κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιάς, και ότι με την καλή συνεργασία, τις φιλότιμες και συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, «θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δασικές πυρκαγιές και να μειώσουμε όσο είναι δυνατό τις καταστροφές που προκαλούν».

Προεργασία
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Βατός, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα επιμελημένη προεργασία από πλευράς Δήμου σε οργανωτικό επίπεδο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Δήμος Λέσβου θα αντεπεξέλθει με επάρκεια στα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν».
Τέλος, ο κ. Βατός επανέλαβε ότι ο Δήμος Λέσβου θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και συζήτηση που αφορούσε στην όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που η κάθε υπηρεσία και φορέας είναι αρμόδιος να υλοποιήσει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey