Άρον άρον για νέο κτήριο

01/07/2012 - 05:56
Tη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης μεταναστών προτείνει η νομαρχία ως μόνη λύση.
Την ενοικίαση ή την αγορά κτηρίου για τη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης μεταναστών προτείνει η νομαρχία σε αρμόδια υπουργεία, ως μόνη λύση προκειμένου να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες σε όσους φθάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Από την άλλη μεριά, ανάλογη ανάγκη προκύπτει πλέον και για το Κέντρο Ανήλικων Μεταναστών στην Αγιάσο, καθώς η δομή του, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και παρέχει σωστές υπηρεσίες στους ασυνόδευτους ανηλίκους, δεν αρκεί για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

Ήδη η νομαρχία έχει προτείνει στο υπουργείο Εσωτερικών την ενοικίαση ενός πρώην ξενοδοχείου στην περιοχή του Μανταμάδου, για το οποίο ήδη οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πρόταση για ενοικίαση, χωρίς όμως να έχει υπάρξει απάντηση, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα αγοράς κτηρίου. «Εγώ θεωρώ ότι αν αγοραστεί ένα κτήριο, θα μπορέσουν να γίνουν σ’ αυτό οι κατάλληλες παρεμβάσεις και να λειτουργήσει σωστά ως κέντρο υποδοχής. Αν θέλουμε να σταματήσει το αίσχος της Παγανής, πρέπει να βρεθεί νέος χώρος. Στην Παγανή δεν μπορεί να βελτιωθεί τίποτα όπως είναι τώρα οι συνθήκες», δήλωσε στο «Ε» ο αντινομάρχης Σταύρος Ψαρρόπουλος.

«Κλείσιμο και απελευθέρωση»

Το άμεσο κλείσιμο της Παγανής και την απελευθέρωση των μεταναστών που συλλαμβάνονται αφού τους δοθεί το «υπηρεσιακό σημείωμα» που τους επιτρέπει να μείνουν 30 ημέρες στη χώρα, ζητά η συλλογικότητα «No Border».
Ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής, στο μεταξύ, σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συσκέψεις με τα αρμόδια υπουργεία για το θέμα αυτό, καθώς και για τη χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί το υπουργείο Εσωτερικών ότι να στείλει άμεσα, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των υπέρογκων χρεών που έχουν δημιουργηθεί προς τους προμηθευτές για τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης.
Επίσης, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα γραφεία της ΕΝΑΕ για το ίδιο θέμα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των νομαρχιών Έβρου, Λέσβου, Χίου και Σάμου, παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey