Γεννήθηκε η ΑΝΑ.ΜΥ.

01/07/2012 - 05:56
Η δημιουργία της νέας αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της ΑΔΕΜ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης.
Η δημιουργία της νέας αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της ΑΔΕΜ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης.
Ο δήμαρχος Νάσος Γιακαλής, στην εισήγησή του, ενημέρωσε για τις επαφές που είχε με το γενικό γραμματέα Τουρισμού, Γιώργο Πουσσαίο, και την πρόθεση για λειτουργία της μαρίνας το καλοκαίρι του 2010, η οποία θ’ ανατεθεί στο δήμο μέσα από αναπτυξιακή εταιρεία που θα συσταθεί. Όπως τόνισε, η νέα εταιρεία που θα συσταθεί θα καθιστά το δήμο έτοιμο να διεκδικήσει τη λειτουργία της μαρίνας. Σύμφωνα πάντα με την πρόταση, η νέα εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΑ.ΜΥ. Α.Ε.» (Αναπτυξιακή Μυτιλήνης Α.Ε.) θα μπορεί ν’ αναλάβει τη λειτουργία της μαρίνας.
Η πρόταση συνάντησε διαφωνίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Επόμενη Μέρα», Άρης Χατζηκομνηνός, υποστήριξε στην τοποθέτησή του ότι δεν έπρεπε να διαλυθεί η ΑΔΕΜ, αλλά να συγχωνευτεί με την «Αιολική», και διαφώνησε με την τακτική διάλυσης και δημιουργίας νέων εταιρειών από το δήμο.
Τη διαφωνία του εξέφρασε επίσης και ο επικεφαλής της ΔΑΣ, Βαγγέλης Χριστοδούλου, ο οποίος, όπως έχει και στο παρελθόν τονίσει, διαφωνεί με την παραχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς πόρους.
Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία. Η πλευρά Χατζηκομνηνού ψήφισε λευκό, ενώ αρνητικό ψήφισε ο Βαγγέλης Χριστοδούλου.
Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε εκλογή νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Μαρινάτου, που επικαλέστηκε επαγγελματικές υποχρεώσεις). Τη θέση του κατέλαβε, μετά από ομόφωνη ψηφοφορία, η δημοτική σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey