Απεργούν οι Γιατροί στο Βοστάνειο

01/07/2012 - 05:56
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λόγω της συμμετοχής των γιατρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Τη συμμετοχή των γιατρών στην απεργία ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ και ο γραμματέας του Συλλόγου.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λόγω της συμμετοχής των γιατρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Τη συμμετοχή των γιατρών στην απεργία ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ, Γιάννης Χατζηαντωνίου, και ο γραμματέας του Συλλόγου, Δαμιανός Πέτρου. Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο το νέο νομοσχέδιο για την υγεία, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Όσο αφορά στις εφημερίες, ο κ. Χατζηαντωνίου τόνισε βέβαια ότι η διοίκηση καταβάλλει από πόρους της χρήματα για εφημερίες, προέβλεψε όμως ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα όταν το Υπουργείο μετατρέψει - όπως σχεδιάζει - το ποσό για τις εφημερίες σε επίδομα, με σκοπό, όπως ο ίδιος τόνισε, τη μελλοντική περικοπή τους.
Οι Γιατροί αναφέρθηκαν ακόμη στις αλλαγές στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας και στο πόσο αυτές θα επηρεάσουν τα νοσοκομεία, τάχθηκαν κατά της καταβολής των τριών ευρώ από τους ασθενείς και στην πληρωμή των εξετάσεων σχολιάζοντας ότι αυτό οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, ενώ ανέφεραν ότι συζητείται ήδη από τώρα η αύξηση των τριών ευρώ στα πέντε.

Ελλείψεις σε γιατρούς

Αναφερόμενος στις ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων στο Βοστάνειο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ υποστήριξε πως το Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι υποστελεχωμένο, η ΜΕΘ έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ενώ ο θωρακοχειρουργός που ανέλαβε θέλει να οργανώσει ένα τμήμα για το Νοσοκομείο, χωρίς όμως να υπάρχει προσωπικό. Σημειώνοντας, δε, πως ο αξονικός τομογράφος έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αλλά έχουν ανακοινώσει και μαγνητικό τομογράφο, διερωτάται με ποιο τρόπο θα στελεχωθεί χωρίς γιατρούς.
Ο κ. Χατζηαντωνίου επεσήμανε ότι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού «πηγαίνει πίσω το Νοσοκομείο. Σε κάθε βήμα μπροστά που πάει να γίνει, βρισκόμαστε πάντα μπροστά σε ένα τοίχο που δημιουργεί η έλλειψη γιατρών», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι γιατροί θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 11 το πρωί, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey