«Μαζικά στην κάλπη για ισχυρή Ν.Δ.»

01/07/2012 - 05:56
Λίγο πριν την κάλπη για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Ν.Δ., η βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Αθήνας και υποψήφια πρόεδρος, Ντόρα Μπακογιάννη, απευθύνει στους νεοδημοκράτες του νομού, κάλεσμα να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές.
Πριν ένα χρόνο και με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Λέσβο όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε μιλήσει στο «Ε» με κύριο θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τώρα, λίγο πριν την κάλπη για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Ν.Δ., η βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Αθήνας και υποψήφια πρόεδρος απευθύνει στους νεοδημοκράτες του νομού κάλεσμα να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές. Και ζητά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απ’ τους νεοδημοκράτες στη συνέντευξη που μας παραχώρησε: «Δείξτε σε όλους τη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Δείξτε ότι όχι μόνο δε φοβόμαστε, αλλά και ότι αντλούμε δύναμη από την κοινωνία. Την Κυριακή, με την ψήφο σας, θα κρίνετε αν η Νέα Δημοκρατία θα ξαναγίνει ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας ή ένα κόμμα διαμαρτυρίας.»


Λίγο πριν την αναμέτρηση, και δεδομένης της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί, μπορείτε να είστε αισιόδοξη για την επόμενη μέρα; Θα είναι εύκολη υπόθεση η ενότητα στη Ν.Δ.; Θα εξαρτηθεί, πιστεύετε, από το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός του κόμματος;
«Η παράταξή μας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον. Η εκλογή είναι βαθύτατα πολιτική. Θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και ιδεολογικά περιχαρακωμένη, ή μια παράταξη εξωστρεφής που θα απευθύνεται στην ευρύτερη κοινωνία και θα αποκτήσει ξανά προοπτική εξουσίας. Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών. Και είναι ένα δίλημμα καθαρό. Μπορεί να έχουμε από πάνω μας τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε τους ίδιους ορίζοντες. Και οι δικοί μου ορίζοντες είναι ανοιχτοί για τη Νέα Δημοκρατία.

«Η Ν.Δ. που ονειρεύομαι…»
»Η Νέα Δημοκρατία που εγώ ονειρεύομαι θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Με συστηματική πολιτική δράση για μια καλύτερη κοινωνία, για μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία που εγώ ονειρεύομαι, ακούει την κοινωνία. Αφουγκράζεται τα νέα ρεύματα σκέψης. Προχωρά μπροστά. Με νέα στελέχη, που μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνία και ειδικά στους νέους. ανθρώπους. Χάσαμε μια εκλογή, δε χρειάζεται να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά! Η Νέα Δημοκρατία η οποία εγώ ονειρεύομαι, δε θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Δε θα έχει κλειστές πόρτες για τα στελέχη της. Δε θα ανέχεται συμπεριφορές που πληγώνουν τους πολίτες. Δε θα γυρίζει την πλάτη σε όσους την εμπιστεύθηκαν. Η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύομαι θα δίνει αγώνες για ιδέες και πολιτικές αξίες. Θα υπερασπίζεται την πολιτική της με αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα. Και όλα αυτά, με το βλέμμα μπροστά. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο! Μόνο έτσι θα ξαναχτίσουμε τη μεγάλη και δυνατή Νέα Δημοκρατία! Του 42, του 43, του 45%!
»Από εκεί και πέρα, εγώ έχω μια σταθερή πορεία αγώνων μέσα σε αυτή την παράταξη. Σε άλλους πρέπει να απευθύνετε το ερώτημα για την ενότητα. Η ενότητα για μένα είναι υπόθεση πρώτης προτεραιότητας. Και δεν το λέω μόνο, το έχω αποδείξει στην πράξη. Πάντα έκλεινα πληγές, ποτέ δεν άνοιγα. Αυτή την κρίσιμη ώρα για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι θα έχουν λόγο και συμμετοχή στην πορεία του κόμματος, όλοι θα είναι σεβαστοί. Δε θα έχουν θέση διαχωρισμοί, διακρίσεις και συστήματα. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη πολιτική δέσμευση για το “αύριο”.»

Λένε οι δημοσκοπήσεις την αλήθεια, όταν μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρα προδιαγεγραμμένο το εκλογικό σώμα της προσεχούς Κυριακής; Αλήθεια, γιατί εκτιμάτε ότι το σαφές προβάδισμα που είχατε στα γκάλοπ ανετράπη εις βάρος σας; Τι μεσολάβησε;
«Αυτό που έχω να πω σήμερα, και το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά το αντικείμενο και το χώρο των δημοσκοπήσεων, είναι ότι μόνο η κάλπη, την Κυριακή, θα απαντήσει στο ερώτημα για το νέο αρχηγό της Ν.Δ.. Σκεφτείτε απλά ότι μιλούμε για δημοσκοπήσεις σε ένα εκλογικό σώμα το οποίο δεν είναι προσδιορισμένο! Εκείνο, πάντως, που διαπιστώνω όπου κι αν πηγαίνω, είναι η θερμή συμπαράσταση των νεοδημοκρατών. Αυτό κρατώ και περιμένω με αισιοδοξία το αποτέλεσμα των εκλογών.»

Η πολιτική σας πρόταση είναι εξίσου πειστική, το ίδιο όπως σε ένα κεντροδεξιό ευρύ κοινό, έτσι και για την πλειοψηφία των μελών της Ν.Δ., ώστε να σας εμπιστευτούν και να σας ψηφίσουν για πρόεδρο, ουσιαστικά επιλέγοντας και τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας;

«Ακούστε, κ. Πολλάτου. Έχω ένα όραμα για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία σε μια δυνατή Ελλάδα. Για μια πορεία ανοδική. Μια πορεία για το μέλλον της Ελλάδος. Η δική μας πρόταση είναι σαφής και κρυστάλλινα ξεκάθαρη. Έχουμε τέσσερις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις.
Κατεύθυνση πρώτη: Αυτοκριτική, συνέδριο, ανάλυση των αιτιών της ήττας για να μην επαναληφθούν. Να πούμε τι έφταιξε. Τα ηθικά ατοπήματα στελεχών μας που μας πλήγωσαν όλους. Οι αλαζονικές συμπεριφορές. Η καμαρίλα. Τα σκάνδαλα. Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά. Πρέπει να ανακτήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα με επιθετικές πρωτοβουλίες. Να μην επιτρέπουμε καμμία σκιά πάνω από την πολιτική μας εντιμότητα.
Κατεύθυνση δεύτερη, οι επτά μεγάλες τομές, που θα κάνουν τη Νέα Δημοκρατία σύντομα ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δημοκρατικό κόμμα με λογοδοσία παντού. Με εκπροσώπηση της βάσης παντού.
Κατεύθυνση τρίτη: Ξεκάθαρη, δυναμική, κοινωνικά ευαίσθητη, φιλελεύθερη ιδεολογία. Η Νέα Δημοκρατία είναι, πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα το κόμμα της ελευθερίας. Αυτό σημαίνει: το κράτος είναι αποκλειστικά και μόνο το όργανο των πολιτών που υπηρετεί.
Κατεύθυνση τέταρτη: Άνοιγμα στην κοινωνία, νέοι υποστηρικτές, η Νέα Δημοκρατία ξανά στην πορεία προς την εξουσία.
Αυτή είναι η στρατηγική που ενώνει την παράταξη και της δίνει προοπτική νίκης.»

«Εναντίον μου το ΠΑΣΟΚ»
Τον τελευταίο καιρό δέχεστε πολλές προσωπικές επιθέσεις. Πού το αποδίδετε;

«Να σας εξηγήσω. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις τελευταίες κινήσεις της, όπως το χαράτσι στα ακίνητα, αποδεικνύεται εκτός από ανέτοιμη, και ανίκανη να προωθήσει τις γενναίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση πήρε τις εκλογές με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά της. Ταυτόχρονα, όμως, μας καταδικάζει σε μιζέρια.
Γι’ αυτό και η χώρα έχει ανάγκη το ταχύτερο δυνατό από μια μεγάλη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Μια Νέα Δημοκρατία διαρκώς παρούσα, που το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκει μπροστά του! Μια Νέα Δημοκρατία που θα δίνει μάχες γι’ αυτά που πραγματικά απασχολούν το λαό. Η Ν.Δ. πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία. Να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Και πάνω απ’ όλα να ξεκινήσουμε άμεσα δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι που επιχειρεί με όλα τα μέσα να αποτρέψει σήμερα το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Η μόνη ελπίδα τους είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Γι’ αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ τα δίνει όλα εναντίον μου. Είναι γελασμένοι! Τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας δε θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, αλλά οι νεοδημοκράτες.»

Έχοντας «προνομιακή» σχέση με το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. στο νομό Λέσβου, τι περιμένετε απ’ την κομματική βάση στις εκλογές; Με ποιο κύριο επιχείρημα καλείτε τους νεοδημοκράτες να δώσουν το παρών στην κάλπη; Τι διακυβεύεται με την εκλογή προέδρου;
«Η εκλογή της Κυριακής κρίνει το μέλλον της παράταξής μας. Κρίνει αν θα ξαναγίνουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου.
Γι’ αυτό λέω στις νεοδημοκράτισσες και τους νεοδημοκράτες της όμορφης Λέσβου και της ξεχωριστή Λήμνου, που ξέρω ότι βρίσκονται δίπλα μου σε αυτόν τον ωραίο αγώνα και τους ευχαριστώ θερμά: πηγαίνετε μαζικά στις κάλπες. Δείξτε σε όλους τη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Δείξτε ότι όχι μόνο δε φοβόμαστε, αλλά και ότι αντλούμε δύναμη από την κοινωνία. Την Κυριακή, με την ψήφο σας, θα κρίνετε αν η Νέα Δημοκρατία θα ξαναγίνει ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας ή ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Εσείς, ξέρετε καλά τι είναι αυτό που αξίζει στο κόμμα μας και σε σας.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey