2η Συνάντηση Μικρασιατικών Χορών

01/07/2012 - 05:56
Η 2η Συνάντηση Μικρασιατικών Χορών υπό τον τίτλο «Δώδεκα μέρες στο Αιγαίο» θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του δήμου Πλωμαρίου, από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου.
Η 2η Συνάντηση Μικρασιατικών Χορών υπό τον τίτλο «Δώδεκα μέρες στο Αιγαίο» θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του δήμου Πλωμαρίου, από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου. Εργαστήρια χορού, μουσική, λογοτεχνία, ιστορία και επισκέψεις θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης για έξι μέρες στην Παλιά Φώκαια της Μικρασίας και για έξι μέρες στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης ξεκινά στις 4 Ιουλίου από το λιμάνι της Μυτιλήνης! Οι συμμετέχοντες θα πάρουν το καράβι για τα απέναντι παράλια και θα επισκεφτούν το Αϊβαλί και τη Φώκαια την πατρίδα των Ελλήνων της Μασσαλίας.
Στις 6 Ιουλίου θα επισκεφτούν την Πέργαμο, τις παλιές ελληνικές γειτονιές και τους αρχαιολογικούς χώρους. Θα ακολουθήσει εκδρομή στη Σμύρνη, τη χαμένη μητρόπολη του μικρασιατικού ελληνισμού.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, οι συμμετέχοντας θα επιστρέψουν στη Λέσβο, στο Πλωμάρι, και συγκεκριμένα στον «Πλάτανο» για τους γνώστες.
Το Σάββατο 11 του μηνός θα επισκεφτούν το Μεγαλοχώρι όπου θα αναβιώσουν τα «γλυτώματα» της ελιάς.
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος, για να θυμηθούν οι επισκέπτες την εποχή που η Λέσβος ήταν κολλημένη στη μικρασιατική ακτή. Θα ακολουθήσει ειδική μουσική βραδιά για το τελευταίο βράδυ, ενώ την Τετάρτη, την τελευταία μέρα της Συνάντησης, όσοι αντέχουν θα χορεύουν ακόμη…

Παράλληλες εκδηλώσεις
Καθημερινά θα λειτουργούν εργαστήρια χορού, από χοροδιδασκάλους με καταγωγή τη Λέσβο και τη Μικρασία. Συγκεκριμένα, τη διδασκαλία θα αναλάβουν οι Μιχάλης Βουβέλλης, από το Μεσότοπο Λέσβου, Γιάννης Καναργιέλης, με καταγωγή από τη Λέσβο, Κερέμ Γιλμάζ, από τη Σμύρνη, ενώ καλεσμένος θα είναι και ο γνωστός Παναγιώτης Αποστολίδης!
Τέλος, ο φωτογράφος-ιστορικός τέχνης Χάρης Γιακουμής θα είναι καλεσμένος για τα εγκαίνια και την παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας του Φελίξ Σαρτιώ, με θέμα «Μαρτύρια της Εξόδου των Ελλήνων της Φώκαιας που διώχτηκαν το 1914 από τους Τούρκους», που θα πραγματοποιηθεί στο Πλωμάρι τις μέρες εκείνες.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey