Ο Κίμωνας Γεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και σεφ στον κόσμο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των λαών της Γης, που αποσπά κανείς μέσα από την απλή, άδολη συναναστροφή, τη χαρά της συνεύρεσης και της απόλαυσης.
Κίμων Γεωργίου
Nuova Gastronomia. Οι 33 γαστρονομικοί τίτλοι που θα μεσουρανήσουν στο μέλλον
Εκδόσεις Ταξιδευτής
Αθήνα 2011, σελ. 262
Ο Κίμων Γεωργίου, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μας σεργιανίζει στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Με τη δύναμη της γνώσης που διαθέτει, μας βυθίζει στις ρίζες των υλικών. Με την ιδιοσυγκρασία του πάθους του για τη γνησιότητα, μας ωθεί στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του χρόνου τους, στη φύση της ατομικότητάς τους. Με την αισθησιακή του αφήγηση, μας οδηγεί στις μικρές πατρίδες της γεύσης. Μαζί του ταξιδεύουμε στη μαγευτική Salamanca του jamón iberico. Στο Langhirano για prosciutto de Parma. Στο Aspromonte για salciccia. Στα βουνά των Βάσκων και της Ναβάρας για idiazabal. Στις κοιλάδες του pecorino. Στις πεδιάδες τού foie gras. Στους λόφους της ελιάς, στις θάλασσες του baccala και spada. Και στο τέλος κάθε ταξιδιού, δοκιμάζουμε γευστικές προτάσεις, αφημένοι στα χέρια του πρωτοπόρου περιηγητή-σεφ, μέσα από 33 πρωτότυπες συνταγές που κατακτούν τον κόσμο της Γαστρονομίας.
Η γευστική περιήγηση στη γειτονιά του Κίμωνα Γεωργίου - σε όλο τον κόσμο - γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν: τη γεύση, τη μυρωδιά, τη χαρά της απόλαυσης των δώρων της φύσης. Ο Κίμωνας Γεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και σεφ στον κόσμο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των λαών της Γης, που αποσπά κανείς μέσα από την απλή, άδολη συναναστροφή, τη χαρά της συνεύρεσης και της απόλαυσης. «Μυστικά» της κοινής καθημερινότητας των ανθρώπων, της ίδιας της επιβίωσης, αποδίδονται μοναδικά από το συγγραφέα, ώστε να επιβεβαιωθεί πως όλη η Γη, εκτός από μια μεγάλη αγκαλιά, είναι πάντοτε ένα μεγάλο τραπέζι...