Αισιοδοξία για τον 52χρονο τρόφιμο του «Θεομήτωρ»

01/07/2012 - 05:56
Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία της υγείας του 52χρονου τροφίμου, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά την Τρίτη το μεσημέρι όταν έπεσε από μπαλκόνι, ύψους 10 μέτρων, του κεντρικού κτηρίου του ιδρύματος «Θεομήτωρ» στην Αγιάσο.
Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία της υγείας του 52χρονου τροφίμου, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά την Τρίτη το μεσημέρι όταν έπεσε από μπαλκόνι, ύψους 10 μέτρων, του κεντρικού κτηρίου του ιδρύματος «Θεομήτωρ» στην Αγιάσο. Η κατάσταση της υγείας του, παρ’ ότι παραμένει σοβαρή, δείχνει να ομαλοποιείται και οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Ο 52χρονος είναι για χρόνια τρόφιμος του «Θεομήτωρ» λόγω νοητικής υστέρησης και ήταν γνωστός στην κοινωνία της Αγιάσου, καθώς κινούνταν στο χωριό και ήταν αρκετά κοινωνικός. Όπως κατέθεσε εργαζόμενη στο ίδρυμα, τη μέρα του ατυχήματος τον συνάντησε στο διάδρομο και της είπε ότι ζαλίζεται, ζητώντας της να του φέρει ένα χάπι. Η υπάλληλος πήγε να του φέρει το χάπι και μέχρι να επιστρέψει, ο 52χρονος είχε βγει στο μπαλκόνι και είχε πέσει στο κενό.
«Το μπαλκόνι προστατεύεται από στηθαίο ύψους 1,30 με 1,40 μέτρου. Δεν μπορεί από ατύχημα κάποιος να βρεθεί στο κενό, θα πρέπει να το θέλει ο ίδιος», δηλώνει στο «Ε» ο διοικητής του ιδρύματος «Θεομήτωρ», Παναγιώτης Ψυρούκης - Γραμμέλλης, ο οποίος συγκλονίστηκε από το ατύχημα.
Ο 52χρονος είχε κάταγμα στο ένα πόδι και στη γνάθο, ενώ εμφάνισε μικρή αιμορραγία στην κοιλιά, για την οποία δε χρειάστηκε όμως να γίνει επέμβαση. Εκείνο που προβλημάτιζε έντονα του γιατρούς ήταν η πολύ χαμηλή πίεση που είχε τις πρώτες μέρες της νοσηλείας του, όμως από χθες η πίεσή του άρχισε να ανεβαίνει και αυτό ήταν θετικό σημάδι για την πορεία της υγείας του.
«Παραμένει στην Εντατική, έχει αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά του μέχρι ν’ αναρρώσει, όμως έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και δε δείχνει πλέον να κινδυνεύει η ζωή του», δήλωσε στο «Ε» χειρούργος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Ο τρόφιμος του «Θεομήτωρ» δεν έχει συγγενείς στο νησί, έχει μόνο έναν αδελφό στην Κόρινθο, ο οποίος ειδοποιήθηκε και ήρθε στη Λέσβο για να τον επισκεφτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και ψυχιατρικά προβλήματα.
Ο διοικητής του ιδρύματος «Θεομήτωρ», μιλώντας στο «Ε», απάντησε στα ερωτηματικά που προέκυψαν μόλις συνέβη το ατύχημα, περί του αν θα έπρεπε να υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους χώρους του ιδρύματος. «Είμαστε ίδρυμα πρόνοιας και από τον κανονισμό μας δεν προβλέπεται να έχουμε κάγκελα στα παράθυρα ή άλλα μέτρα που λαμβάνονται στις ψυχιατρικές κλινικές. Οι περιθαλπόμενοι, όπως και ο συγκεκριμένος, ο οποίος βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια στο ίδρυμα, είναι ελεύθεροι να βγαίνουν να κάνουν τη βόλτα τους στο χωριό. Δεν μπορεί κανείς να τους περιορίσει ή να τους κλειδώσει σε χώρους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, και το έχουμε κάνει, είναι να τοποθετήσουμε προστατευτικά στηθαία στα μπαλκόνια. Ήταν ένα ατυχές περιστατικό αυτό που συνέβη εδώ, μας συγκλόνισε όλους και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πληροφορούμαστε ότι η κατάστασή του παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey