… και Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου στη Λέσβο

01/07/2012 - 05:56
Τα μέλη της, αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, προσκαλεί σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο café «Δίαυλος», στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης, η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου για την τακτική γενική συνέλευσή της.
Τα μέλη της, αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, προσκαλεί σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο café «Δίαυλος», στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης, η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου για την τακτική γενική συνέλευσή της.

Έχοντας ιδρυθεί μέσα στο 2009, η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου είναι ένα πρόσφατο εγχείρημα.
Κύριος σκοπός της, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η προώθηση δραστηριοτήτων των μελών της που αφορούν σε ατομικές ή κοινές καλλιεργητικές μεθόδους και γνώσεις αναφορικά με το αμπέλι, το κρασί και το απόσταγμα.
Επιπλέον, η Λέσχη στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας γύρω από την καλλιέργεια της αμπέλου, την οινοποίηση και τη διάσωση παλιών ποικιλιών αμπέλου, αλλά και την πειραματική και βιολογική καλλιέργεια, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου τοπικού οίνου.
Βασική αρχή, το να μη γίνεται οποιαδήποτε εμπορική διακίνηση των οινικών προϊόντων σε τρίτους μέσω του Σωματείου, παρά μόνο μεταξύ των μελών της.
Πέρα από τις συναντήσεις των μελών της, στις δραστηριότητες της Λέσχης περιλαμβάνεται επιπλέον η διοργάνωση σεμιναρίων, παρουσιάσεων και διαγωνισμών, με κοινό παρονομαστή το κρασί, σε συνδυασμό με τα τοπικά έθιμα και τη λαϊκή παράδοση της Λέσβου.

Για τους φίλους του κρασιού

Μέχρι στιγμής η Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου απαριθμεί 50 εγγεγραμμένα μέλη, όλοι ιδιώτες που είτε παράγουν μόνοι τους κρασί ή είναι φίλοι του κρασιού. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αναστάσιο Χαρέλλη, συντονιστή της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Λέσχης, έχουν εγγραφεί μέλη σχεδόν από όλες τις περιοχές της Λέσβου.
«Επιθυμία μας είναι να έρθουν κι άλλοι και να γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Για το λόγο αυτό, καλούμε όποιον ενδιαφέρεται στην τακτική μας συνέλευση, ακόμη και αν απλά είναι λάτρης του κρασιού», λέει ο ίδιος.
Αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης θα είναι η διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου.
Μετά την ψηφοφορία θα ακολουθήσει κοπή πίτας και γευσιγνωσία κρασιών νέας εσοδείας.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey