Ζωγράφισαν επιτυχώς τα έργα του ζωγράφου

01/07/2012 - 05:56
Τους μικρούς μαθητές της Λέσβου, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» για μαθητές δημοτικού, βράβευσαν το βράδυ της Πέμπτης οι υπεύθυνοι του Μουσείου και ο Δήμος Λέσβου.
Τους μικρούς μαθητές της Λέσβου, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» για μαθητές δημοτικού, βράβευσαν το βράδυ της Πέμπτης οι υπεύθυνοι του Μουσείου και ο Δήμος Λέσβου. Συνολικά 20 μαθητές δημοτικού πήραν επαίνους και βραβεία για τις ζωγραφιές που έκαναν επί τόπου στο χώρο του Μουσείου, εμπνεόμενοι από τα ψηφιακά έργα του ζωγράφου που φιλοξενεί.

Γονείς, φίλοι των παιδιών, αλλά και φίλοι του Ιδρύματος Παπαδημητρίου, βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο για την απονομή. Μεταξύ αυτών, και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδώνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, Κώστας Αστυρακάκης, κ.ά..
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη το Μουσείο Ιακωβίδη και το Ίδρυμα Παπαδημητρίου για την προσφορά στον τόπο. Παίρνοντας το λόγο, ο εικαστικός συνεργάτης του Μουσείου, Δημήτρης Καραπιπέρης, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Νικόλαος Παπαδημητρίου, μίλησε με τη σειρά του για την εξέλιξη του Μουσείου και τη συμβολή του στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, προτείνοντας παράλληλα στο δήμαρχο τη δημιουργία, στα Χιδηρα, ενός πολυ-ψηφιακού μουσείου, που θα στεγάσει έργα και άλλων μεγάλων δημιουργών.


Μαθητές δημοτικών σχολείων της Λέσβου βραβεύτηκαν από το Μουσείο Ιακωβίδη για τις δημιουργίες τους (αριστερά). Τη συμβολή του Μουσείου στον τόπο τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου (δεξιά)

«Σημαντικές βραβεύσεις»

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των 20 μαθητών δημοτικών σχολείων της Λέσβου, οι ζωγραφιές των οποίων ξεχώρισαν. Συνολικά τρεις έπαινοι και 17 βραβεία δόθηκαν στα παιδιά από τους κυρίους Βουνάτσο, Κορδώνη, Αστυρακάκη και Παπαδημητρίου.
«Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο γεγονός το να βλέπουν παιδιά δημοτικού σχολείου πως σε αυτόν το χώρο της ζωγραφικής μπορούν και διακρίνονται και βραβεύονται για τη δουλειά τους», είπε ο κ. Παπαδημητρίου μιλώντας στο «Ε». Το Βραβείο Ιακωβίδη είναι σημαντικό και για τα ίδια τα παιδιά και για τους γονείς τους, που βλέπουν πως μέσα από τη δυνατότητα αυτή έχουν την ευκαιρία να διακριθούν και ίσως να ανακαλύψουν ένα νέο χόμπυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey