Λύσεις για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών

01/07/2012 - 05:56
Λύση σε δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του, δρομολογήθηκε μετά και την επίσκεψη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρι Τσάρτα, στη Λήμνο.
Λύση σε δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του, δρομολογήθηκε μετά και την επίσκεψη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρι Τσάρτα, στη Λήμνο. Ο νέος πρύτανης, δύο βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφτηκε τη Λήμνο, μαζί με τον αντιπρύτανη Νίκο Σουλακέλλη και τον κοσμήτορα Χριστόδουλο Πηλίνη, όπου και εξέτασαν όλα τα θέματα που απασχολούν το νεοϊδρυθέν Τμήμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά στην ενοικίαση χώρου και συγκεκριμένα 50 δωματίων, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των φοιτητών, οδεύει προς επίλυση, μετά και τις συντονισμένες προσπάθειες της πρυτανείας για εξεύρεση κατάλληλων δωματίων για τους οικονομικά αδύναμους. «Στο θέμα της σίτισης έχουμε προχωρήσει θετικά και στο θέμα της στέγασης ελπίζουμε να δώσουμε άμεσα λύση και για τα 50 δωμάτια», δήλωσε στο «Ε» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, ο οποίος συναντήθηκε για τα δύο αυτά ζητήματα με τον έπαρχο Λήμνου, το δήμαρχο Μύρινας, το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και τους εστιάτορες.

Απροθυμία, αλλά…
Σ’ ό,τι αφορά στη σίτιση, υπήρξε αρχικά απροθυμία εκ μέρους των επιχειρηματιών και εστιατόρων της Μύρινας για συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά τελικά βρέθηκε λύση με την υπογραφή σύμβασης με εστιατόριο στη Μύρινα, όπου από το προηγούμενο Σάββατο οι φοιτητές σιτίζονται κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο αυτά ζητήματα ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος της Λήμνου είχε εκφράσει με ανακοινώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την αγωνία του για την επίλυσή τους και κυρίως για το θέμα της στέγασης και της απροθυμίας των κατοίκων της Μύρινας να νοικιάζουν τα δωμάτια στους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ειδικότερα τους μήνες του καλοκαιριού.
Η άνοδο των βάσεων κατά 1.000 και πλέον μόρια προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στον ακαδημαϊκό χώρο, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ταλανίζεται από τη φημολογούμενη συγχώνευση τμημάτων και την εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σ’ ό,τι αφορά γενικότερα σε θέματα λειτουργίας του νέου Τμήματος, ο πρύτανης ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία και εξέλιξή του, τονίζοντας: «Υπήρξε μεγάλη άνοδος των βάσεων από την πρώτη χρονιά και αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Έχουμε μια σημαντική υποδομή σε κτήρια, λειτουργούμε καλά και με το ακαδημαϊκό προσωπικό. Το νέο Τμήμα προχωράει καλά ακαδημαϊκά και όλα αυτά λειτουργούν ως εχέγγυο για την εξέλιξη και την καλή λειτουργία του.»
Σχετικά με το κτηριακό, το Πανεπιστήμιο θα προχωρήσει άμεσα το έργο στο Γαρουφαλίδειο, ενώ φέτος θα χρησιμοποιηθεί και το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» για την κάλυψη των αναγκών, ειδικότερα για διαλέξεις και άλλες εκδηλώσεις. Στο στάδιο του προγραμματισμού βρίσκεται η επισκευή και ανάδειξη των σημαντικών διατηρητέων κτηρίων που έχουν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη στέγαση του Τμήματος, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για την κατασκευή νέου κτηρίου για την επίλυση όλων των στεγαστικών αναγκών.
Οι διαλέξεις οι σχετικές με ζητήματα τροφίμων και διατροφής, που σημείωσαν τον περασμένο χρόνο μεγάλη επιτυχία, θα συνεχιστούν και αυτήν τη χρονιά, με χορηγία του Επιμελητηρίου Λέσβου - Λήμνου. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Βασίλη Θωμαΐδη και δεύτερο ομιλητή τον πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθηγητή Γιώργο Νύχα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey