Μόλις μπήκε το νέο έτος, εκδηλώθηκε και η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Λέσβου, αφού οι παρατάξεις «Επιμελητήριο για όλους» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» καυτηριάζουν τον αποκλεισμό τους από τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου.
Ουδέν σχόλιον ο Θρ. Καλογρίδης
Μόλις μπήκε το νέο έτος, εκδηλώθηκε και η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Λέσβου, αφού οι παρατάξεις «Επιμελητήριο για όλους» και «Ενωτική Πρωτοβουλία» καυτηριάζουν τον αποκλεισμό τους από τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αμφισβητούν τη δυνατότητα των παρατάξεων Καλογρίδη και Μυρσινιά που συνδιοικούν, να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών μας στην οικονομική κρίση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Επιμελητηρίου, καθώς θεωρούν ότι «οι συγκεκριμένες παρατάξεις και τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν την κύρια ευθύνη για την απαξίωση του Επιμελητηρίου».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θράσος Καλογρίδης, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «προς το παρόν, ουδέν σχόλιον», πιθανότατα θέλοντας να αποφύγει μια εν θερμώ αντιπαράθεση. Η ανακοίνωση θα συζητηθεί στη Διοικητική Επιτροπή που πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα. Έτσι, πιθανότατα, τις επόμενες ημέρες να υπάρξει απάντηση. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου υπογραμμίζουν ότι με τη δική τους συναίνεση πέρασαν στην επόμενη φάση της ανάδειξης προέδρου οι κ.κ. Καλογρίδης και Μυρσινιάς, ωστόσο αυτοί δε σεβάστηκαν τη βούληση των δύο μικρότερων παρατάξεων για τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου. Ζήτημα που είχε τεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την προεκλογική διαδικασία στα προγράμματά τους, αλλά και στην πρώτη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου και σε ανακοίνωσή τους.
Κι είναι αλήθεια ότι σε όλους ήταν γνωστό πως η παράταξη της Λήμνου ήθελε να εκπροσωπηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, έτσι ώστε να ενημερώνεται για το σύνολο των ζητημάτων του Επιμελητηρίου.
Η μη εκλογή εκπροσώπου τους στη Διοικούσα Επιτροπή αποδίδεται στην ικανοποίηση προσωπικών δεσμεύσεων και φιλοδοξιών των μελών των δύο παρατάξεων που διοικούν το Επιμελητήριο.
Να σημειωθεί ότι οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τις οκτώ έδρες που διαθέτουν, είχαν τη σχετική πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Έτσι μπορούσαν να καθορίσουν τη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση, δηλαδή πολύ πριν οι παρατάξεις Καλογρίδη και Μυρσινιά καταλήξουν σε συμφωνία. Φαίνεται ότι η συμμαχία των δύο παρατάξεων, που προέκυψε λίγο πριν την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν ήταν για να αναλάβει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη στάση της στις δύο συνεδριάσεις συγκρότησης του Δ.Σ..
Το δεύτερο ζήτημα που τίθεται, είναι κατά πόσο οι άνθρωποι και οι παρατάξεις που στην προηγούμενη θητεία τού Δ.Σ. είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση, μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και για το συμφέρον όλων των μελών του Επιμελητηρίου. Στην ένσταση αυτή εν μέρει απαντά η δήλωση που είχε κάνει ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου,
Παρασκευάς Φραντζέσκος, κατά την παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης της νέας Διοικούσας Επιτροπής, λέγοντας συγκεκριμένα: «Αφήσαμε και οι δύο παρατάξεις πολλά πράγματα πίσω μας». Κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Παρά τις ενστάσεις τους, οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι θα παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.