Οι Μυτιληνιοί του Σύδνεϋ, με το δήμαρχο Λέσβου

01/07/2012 - 05:56
Σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρευρέθηκαν την Πέμπτη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας του Σύδνεϋ της Αυστραλίας, που τις μέρες αυτές βρίσκονται στη Λέσβο.
Σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρευρέθηκαν την Πέμπτη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας του Σύδνεϋ της Αυστραλίας, που τις μέρες αυτές βρίσκονται στη Λέσβο.

Ο πρόεδρος Σταύρος Κρητικός, ο γραμματέας Βασίλη Μπεμπεδέλλης, τα μέλη Ελένη Κουρουλή και Θέμης Χατζηνικολάου και η πρόεδρος Βίκυ Κρητικού και τα μέλη Ελένη Παπαχατζή και Ευστρατία Μπεμπεδέλλη - Μαματζή του Γυναικείου Τμήματος της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας, συζήτησαν με τον κ. Βουνάτσο το ενδεχόμενο καλύτερης συνεργασίας των αποδήμων της Αυστραλίας με το Δήμο Λέσβου. Οι τομείς που προτάθηκαν, ήταν αυτοί του πολιτισμού, της προώθησης λεσβιακών προϊόντων, της φιλοξενίας των παιδιών των απόδημων Μυτιληνιών στις κατασκηνώσεις τού τέως ΠΙΚΠΑ κ.ά..

Ευχαριστίες και δεσμεύσεις
Μεταφέροντας στο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο το χαιρετισμό των μελών της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας, ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Βουνάτσο για τη συνεισφορά του στο παρελθόν, αφού όσο ήταν βουλευτής και νομάρχης Λέσβου είχε επισκεφτεί τρεις φορές τους ομογενείς της Αυστραλίας. Τον ευχαρίστησε επίσης για τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου Αποδήμων Λέσβου, που πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη ως νομάρχης το 2000.Ο κ. Βουνάτσος ευχαρίστησε από πλευράς του τον πρόεδρο και τα μέλη της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας και τους τόνισε πως έχει ορίσει αντιδήμαρχο Απόδημων Λεσβίων, καθώς και πως στον οργανισμό του Δήμου Λέσβου, που συντάσσεται αυτές τις μέρες, έχει προβλεφθεί θεσμοθέτηση για πρώτη φορά διεύθυνσης ή τμήματος Απόδημων Λεσβίων. Τους ενημέρωσε επίσης ότι για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού σχεδιάζεται και η πραγματοποίηση του 4ου Συνεδρίου Απόδημων Λεσβίων, με τη συμμετοχή των απανταχού συντοπιτών.
Ο δήμαρχος υποσχέθηκε, τέλος, ότι η νέα δημοτική αρχή θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τους συλλόγους των ομογενών, στο μέτρο των δυνατοτήτων που προσφέρει η σημερινή οικονομική συγκυρία. Στόχος θα είναι η διατήρηση του τοπικού πολιτισμού και για τις νεώτερες γενιές των Μυτιληνιών του εξωτερικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey