Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

01/07/2012 - 05:56
Ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα παραμείνει σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα «Τα μουσεία για την κοινωνική αρμονία».
Ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα παραμείνει σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα «Τα μουσεία για την κοινωνική αρμονία».

Ήδη από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους διοργανώνει με αφορμή τους δύο εορταστικούς θεσμούς για τα μουσεία «Νύχτες Μουσείων» και «Διεθνή Ημέρα Μουσείων», μαζί με τα άλλα μουσεία της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης.
Οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ντοκυμαντέρ και ειδικές ομιλίες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού «Νύχτες Μουσείων», ενώ το Μουσείο παρέτεινε το ωράριο λειτουργίας του μέχρι τις 8 το βράδυ, φιλοξενώντας επισκέπτες που απόλαυσαν μια τεκμηριωμένη ξενάγηση στον κόσμο των οικοσυστημάτων της Λέσβου, παρακολουθώντας το ντοκυμαντέρ «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο», που γυρίστηκε με την επιστημονική καθοδήγηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέα Τρούμπη.

Ξεναγήσεις, προβολές και ενημερωτικό υλικό
Σήμερα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θα πραγματοποιηθούν ειδικές ενημερώσεις και ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές απολιθωμάτων και στις υπαίθριες απολιθωματοφόρες θέσεις του Πάρκου Σιγρίου.
Παράλληλα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδραστική εφαρμογή «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και να γνωρίσουν τη μεγάλη ποικιλία απολιθωμένων φυτών, καθώς και να συγκρίνουν το απολιθωμένο οικοσύστημα με τα σύγχρονα οικοσυστήματα της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, που παρουσιάζονται στο ντοκυμαντέρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα ακολουθήσει η θεματική περιήγηση «Η βιοποικιλότητα στο Τριτογενές: Πανίδα και Χλωρίδα στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια», ενώ οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών» και να παρακολουθήσουν και οι ίδιοι το ντοκυμαντέρ.
Σημειώνεται πως όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τη νέα έκδοση «Οδηγός Εκθέσεων» του Μουσείου, καθώς και άλλο ενημερωτικό υλικό, ενώ θα υπάρχει έκπτωση 50% στις εκδόσεις του Μουσείου και 10% - 30% στα αντικείμενα του πωλητηρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey