Σταγόνα στον ωκεανό…

01/07/2012 - 05:56
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να καλυφθούν από επικουρικές νοσηλεύτριες τέσσερις κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όμως, δεδομένων των αναγκών, η στελέχωση αυτή δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό.
Τέσσερις επικουρικές νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που χρωστά ήδη 1.250 ρεπό σε νοσηλευτές!

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να καλυφθούν από επικουρικές νοσηλεύτριες τέσσερις κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όμως, δεδομένων των αναγκών, η στελέχωση αυτή δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό, αφού μόνο το Βοστάνειο χρωστά πάρα πολλά ρεπό σε νοσηλευτές, ενώ πολλά περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας χρειάζονται οπωσδήποτε ενίσχυση σε νοσοκόμες.

Ο φαύλος κύκλος που χρόνια τώρα αναπαράγεται στο θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται για όσο καιρό δεν καλύπτονται οι ανάγκες, αλλά ούτε εγκρίνεται νέος Οργανισμός που θα αποτυπώσει τα πραγματικά μεγάλα κενά. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, απ’ τη ΔΥΠΕ, έχουν εγκριθεί πιστώσεις για την κάλυψη τεσσάρων θέσεων νοσηλευτών, των οποίων η επιλογή πρόκειται να γίνει άμεσα μέσα στον επόμενο μήνα και να καλυφθούν αυτές οι θέσεις με επικουρικές νοσηλεύτριες για ένα χρόνο.

Περιμένουν τα χωριά…
Στο ερώτημα αν με τις προσλήψεις που αναμένονται θα υπάρξει η δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά σε Αγιάσο, Μανταμάδο, Ίππειος και Μόλυβο που προκάλεσε η μετακίνηση νοσηλευτών στο Νοσοκομείο, ο κ. Κατσιφαράκης απάντησε: «Τη στιγμή που χρωστάμε 1.250 ρεπό σε νοσηλευτές, δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτε για την κάλυψη ιατρείων στα οποία δεν υπάρχει οργανική θέση για νοσοκόμα.»
Πάντως, ήταν η πρώτη φορά που ο διοικητής δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ επανέλαβε πως μόνος τρόπος για να κατοχυρωθεί η παρουσία νοσηλευτή στα περιφερειακά ιατρεία είναι να περιληφθεί στον Οργανισμό τους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Στρατής Κλεάνθης, ανέφερε πως σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, οι κενές θέσεις νοσηλευτών μόνο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι τέσσερις Τ.Ε. και τέσσερις Δ.Ε.. «Στην πραγματικότητα, τα υπαρκτά κενά στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Άντισσας, αλλά και στα περιφερειακά ιατρεία, σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τα 40, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις άδειες και στα ρεπό των συναδέλφων», επεσήμανε ο κ. Κλεάνθης, ο οποίος τόνισε πως αν δεν υπάρξει νέος Οργανισμός, βασισμένος στις σύγχρονες απαιτήσεις του Βοστάνειου, δε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την κάλυψη αυτών των κενών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey