Ο Δημήτρης Καλλίας και ο Στέλιος Κίνδερλης ήταν μέχρι αργά χθες το μεσημέρι οι μόνοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.
Ο Δημήτρης Καλλίας και ο Στέλιος Κίνδερλης ήταν μέχρι αργά χθες το μεσημέρι οι μόνοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληγε χθες στις 12 τα μεσάνυχτα και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μέχρι τη λήξη αν θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.
Οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο έχουν οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου και ήδη το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο, καθώς εμφανίζονται νέα ονόματα ως διεκδικητές της προεδρίας. Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ήταν οι υποψηφιότητες από νέους δικηγόρους για τις θέσεις των συμβούλων στο Σύλλογο.
Εκτός από το Δημήτρη Καλλία και το Στέλιο Κίνδερλη, ακουγόταν έντονα και το όνομα του Μιχάλη Σκουρκέα ως πιθανού «μονομάχου» για την προεδρία, όμως μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε καταθέσει υποψηφιότητα, χωρίς ν’ αποκλείεται να το έκανε αργότερα. Κι αυτό γιατί το προηγούμενο διάστημα δεν έκρυβε το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή του στις εκλογές.
Από την άλλη μεριά, οι υποψηφιότητες που ήδη είχαν κατατεθεί από χθες το πρωί είναι πιθανό ν’ αποθάρρυναν στη συνέχεια κάποιους να θέσουν υποψηφιότητα αν έκριναν ότι «ψαρεύουν» ψήφους από την ίδια δεξαμενή.
Το σκεφτόταν μέχρι την τελευταία στιγμή η Πέλλα Ανδριώτου, η οποία συζητιόταν ότι θα είναι υποψήφια, και η ίδια βέβαια δεν κρύβει το ενδιαφέρον της. Ήθελε, όμως, να εξαντλήσει το περιθώριο που είχε μέχρι τα μεσάνυχτα για να πάρει τις αποφάσεις της και να μετρήσει βεβαίως της δυνάμεις της. Άφηνε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει υποψηφιότητα ως συμβούλου αν αποφάσιζε να μη διεκδικήσει την προεδρία.
Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρόεδρος Νίκος Βλουτέλλης, ο οποίος μέχρι την Παρασκευή επίσης ακουγόταν ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος, Λάζαρος Γεωργιάδης, ο οποίος κρατάει, όπως πάντα, κλειστά τα χαρτιά του.