Νέα «αναβολή» για το όνομα του Διοικητή

01/07/2012 - 05:56
Την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η «αποπομπή» του Άρη Χατζηκομνηνού από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, προχθές το απόγευμα, νέα ονόματα διοικητών σε νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα στη Μακεδονία και τη Θράκη, αφήνοντας και πάλι έξω τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Χίο.
Την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η «αποπομπή» του Άρη Χατζηκομνηνού από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, προχθές το απόγευμα, νέα ονόματα διοικητών σε νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα στη Μακεδονία και τη Θράκη, αφήνοντας και πάλι έξω τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Χίο.

Μιλώντας χθες στο «Ε», ο απερχόμενος πλέον διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άρης Χατζηκομνηνός, επανέλαβε την ανάγκη να τοποθετηθεί το συντομότερο ο αντικαταστάτης του, για να μπορέσουν να ξεπεραστούν προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εξ αιτίας της υπάρχουσας κατάστασης. «Το θέμα δεν είναι ν’ αντικατασταθεί ο Χατζηκομνηνός, κάτι που ούτως ή άλλως θα γινόταν, το θέμα είναι να ορίσουν επιτέλους τον αντικαταστάτη γιατί τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν», είπε χαρακτηριστικά.
Πίσω από τη διαδικασία επιλογής νέου διοικητή υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο που έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Υγείας και στην Ιπποκράτους, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν σε αυτό το «πολεμικό» παρασκήνιο την καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί στην επιλογή του νέου διοικητή.
Υπάρχει «υποψήφιος» διοικητής που απειλεί ξεκάθαρα με «αντάρτικο» στην περίπτωση που δεν επιλεγεί, θεωρώντας ότι ισχυρό πολιτικό πρόσωπο στο νησί «πολεμά» και βάζει «βέτο» στην «υποψηφιότητά» του. Εντύπωση προκαλεί, από την άλλη μεριά, το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει υπάρξει η παραμικρή διαρροή για πρόσωπο ή πρόσωπα που «παίζουν» για τη θέση διοικητή. Πολλοί το αποδίδουν αυτό στο ότι δεν αποκλείεται στο τέλος να επιλεγεί πρόσωπο εκτός νησιού, με στόχο να «εκτονωθούν» οι υπόγειες κόντρες.
Μέχρι τώρα όλες οι προβλέψεις που έχουν γίνει για το πότε θα γίνει η ανακοίνωση του ονόματος του νέου διοικητή, έχουν πέσει στο κενό. Γι’ αυτό και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρ’ ότι θεωρούν ότι μετά και από την απομάκρυνση Χατζηκομνηνού είναι θέμα ημερών να γίνει, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλη παράταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey