Νησί-«γκουλάγκ»

01/07/2012 - 05:56
Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο δε λειτουργεί πλέον ούτε ως αγροτικό, καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, αφού εκεί υπηρετεί πλέον μία αγροτική γιατρός!
Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο δε λειτουργεί πλέον ούτε ως αγροτικό, καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, αφού εκεί υπηρετεί πλέον μία αγροτική γιατρός!

Με μία μόνο αγροτική γιατρό θα παραμείνει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου για τους επόμενους τέσσερις μήνες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νησιού.
Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στον Άγιο Ευστράτιο, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, αποδίδοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - «στη συνεργασία των διοικήσεων Νοσοκομείου, Υγειονομικής Περιφέρειας και Υπουργείου Υγείας, που έκανε και πάλι το θαύμα της! Κατάφερε να μετατρέψει το όνειρο του Γιώργου Παπανδρέου για “Πράσινο” Νησί στον Άι-Στράτη, σε εφιάλτη, τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για την αγροτικό ιατρό που υπηρετεί σε αυτό.».


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, η διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου τούς ενημέρωσε ότι η αγροτική γιατρός που υπηρετεί στον Άι-Στράτη, θα είναι μόνη της για το επόμενο διάστημα, «δηλαδή θα εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα, 24 ώρες την ημέρα και θα πληρώνεται επτά εφημερίες το μήνα! Θα υπηρετεί χωρίς ρεπό, χωρίς δικαίωμα αδείας! Μετατρέπει δηλαδή τον Άι-Στράτη σε γκουλάγκ για τους ιατρούς εκείνους που θα διαπράξουν το αδίκημα της “εσχάτης προδοσίας”, επιλέγοντας τον Άι-Στράτη για την υπηρεσία υπαίθρου!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου, σύμφωνα με τον οργανισμό, θα πρέπει να υπηρετούν ένας γιατρός Γενικής Ιατρικής ή παθολόγος, με το βαθμό του επιμελητή α΄, δύο αγροτικοί γιατροί και ένας νοσηλευτής.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτήν τη στιγμή υπηρετεί μόνο μία αγροτική ιατρός! Αυτό θα συμβαίνει και τους επόμενους τέσσερις μήνες τουλάχιστον! Μετά τους τέσσερις μήνες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην υπάρχει καθόλου γιατρός στο νησί!»


Επιστροφή στην εποχή που ζητούσαν γιατρό για το νησί τους, για τους κατοίκους του Άι-Στράτη
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΙΚΑΚΗ


Διαβήματα…

Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου καλεί τους δημάρχους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διαβήματά τους προς το υπουργείο Υγείας «να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ζοφερή αυτή κατάσταση».
«Καλούμε την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσει από το Υπουργείο Υγείας ανθρώπινες υπηρεσίες παροχής υγείας στους κατοίκους του Άι-Στράτη, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για τους αγροτικούς Ιατρούς του νησιού», σημειώνεται.
Με την καταγγελία την Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου συμφωνεί και ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής. Μιλώντας στο «Ε» αναφέρει: «Αυτή η κατάσταση παραμένει η ίδια εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που πήρε μετάθεση το σύνολο του μόνιμου προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου, ο γιατρός επιμελητής α΄ και ο νοσηλευτής, και δυστυχώς δεν προκηρύχτηκε ποτέ αυτή η θέση. Από τότε η λειτουργία του παρέμεινε στους αγροτικούς γιατρούς, που έρχονται για εννέα μόνο μήνες στο νησί. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα τόσο στο Υπουργείο Υγείας, όσο και στο Νοσοκομείο Λήμνου, δε φρόντιζαν να προκηρυχτούν οι θέσεις και να πληρωθούν με το προσωπικό που απαιτείται. Μέσα σ’ όλα αυτά δεν προχώρησαν ούτε στην προκήρυξη του αγροτικού γιατρού. Τα αποτελέσματα τα ζούμε και τα υπομένουμε όλοι οι κάτοικοι του Άι-Στράτη, αλλά και οι επισκέπτες.»
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, περισσότερα από 20 χρόνια έχει να βιώσει το νησί τέτοια κατάσταση. «Από τη δεκαετία τού ‘80 έχουμε να ζήσουμε παρόμοια κατάσταση, τότε που μας έστελναν γιατρούς που υπηρετούσαν τη θητεία τους στο Στρατό», αναφέρει κλείνοντας ο κ. Μακρής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey