Επενδύοντας στο πανεπιστημιακό Τμήμα

01/07/2012 - 05:56
Μια σημαντική ημερίδα για την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στο νέο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με τίτλο «Επενδύοντας στα νησιά της γνώσης με κυρίαρχο εφόδιο τη γνώση ως διέξοδο στην κρίση»διοργανώθηκε στη Λήμνο.
Μια σημαντική ημερίδα για την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στο νέο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής διοργανώθηκε στη Λήμνο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δήμο Λήμνου. Με θέμα επίκαιρο για την εποχή, οι πανεπιστημιακοί καθώς και οι φορείς της αυτοδιοίκησης μίλησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του νέου Τμήματος με το ιδιαίτερα ελκυστικό - όπως αποδείχθηκε - αντικείμενο σπουδών στην επιστήμη των τροφίμων και της διατροφής.

Με τίτλο «Επενδύοντας στα νησιά της γνώσης με κυρίαρχο εφόδιο τη γνώση ως διέξοδο στην κρίση», στην ημερίδα που έγινε την Τετάρτη 6 Απριλίου, το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος του Τμήματος, αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Σουλακέλλης, επρόκειτο να μιλήσει για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ανάπτυξη του Τμήματος της Λήμνου.

Βράβευση Ανδρέα Τρούμπη
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου, Δημήτρης Αχιλλαδέλης, θα αναφερόταν στις προσπάθειες που καταβάλλει η τοπική κοινωνία για να υποστηρίξει το πανεπιστημιακό Τμήμα του νησιού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθούσε χαιρετισμός του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ο οποίος θα αναφερόταν στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Λήμνου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αμέσως μετά θα γινόταν η βράβευση από το Δήμο Λήμνου του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη, για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη λειτουργία του Τμήματος στη Λήμνο. Ο κ. Τρούμπης θα παρουσίαζε το θέμα «Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής: Δημιουργία, Όραμα, και Ανάπτυξη».

Γυρίσματα απ’ το «Star»

Η συγγραφέας βιβλίων διατροφής και σεφ μαγειρικής Ντίνα Νικολάου θα παρουσίαζε το θέμα «Η ελληνική κουζίνα ως εξαγώγιμο προϊόν», ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωνόταν με τη βράβευση εργασιών φοιτητών στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βιομηχανία Τροφίμων Γ΄», με εργασίες βασισμένες στις επισκέψεις σε επιχειρήσεις τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο νησί, η κ. Νικολάου, που παρουσιάζει και εκπομπή μαγειρικής στο «Star Channel», πραγματοποιεί τριήμερης διάρκειας γυρίσματα της εκπομπής της, στην οποία και θα προβάλει τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και συγκεκριμένα γαλακτοκομικά, όπως το τυρί «Καλαθάκι» καθώς και το τυρί «Μελίπαστο», αλλά και άλλα τοπικά προϊόντα που παράγονται από το εξαιρετικής ποιότητας σιτάρι της Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey