Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Αρκετοί αναγνώστες της στήλης ρωτούν για την ηλικία της φωτογραφίας που αποτυπώνεται στη στήλη μου. Τους πληροφορώ ότι έχει βγει πριν από 25 χρόνια. Την αντικαθιστώ πια με μια πρόσφατη, στην οποία προσδιορίζεται σαφώς η ηλικία μου! Εξ άλλου ποτέ δεν την απέκρυψα.
Αρκετοί αναγνώστες της στήλης ρωτούν για την ηλικία της φωτογραφίας που αποτυπώνεται στη στήλη μου. Τους πληροφορώ ότι έχει βγει πριν από 25 χρόνια. Την αντικαθιστώ πια με μια πρόσφατη, στην οποία προσδιορίζεται σαφώς η ηλικία μου! Εξ άλλου ποτέ δεν την απέκρυψα.

Στρατολογικά θέματα
Πήρα πριν λίγες ημέρες απάντηση από το ΓΕΣ - Διεύθυνση Στρατολογίας σχετικά με τη χορήγηση στρατολογικών εγγράφων. Γράφουν:
«Έχουμε οργανωθεί μηχανογραφικά ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να μπορεί να λαμβάνει στρατολογικά έγγραφα καταθέτοντας μία αίτηση στο στρατολογικό γραφείο του τόπου κατοικίας του. Ανεξάρτητα σε ποιο στρατολογικό γραφείο είναι εγγραμμένος. Τα πιστοποιητικά χορηγούνται αυθημερόν. Κάθε στρατολογικό στοιχείο ανήκει στα “προσωπικά δεδομένα” του ατόμου, γι’ αυτό χρειάζεται εξουσιοδότηση για να το πάρει άλλο πρόσωπο.»

Ένα επώνυμο γράμμα
Έλαβα από αναγνώστη της στήλης επώνυμη επιστολή, αλλά δε θα αποκαλύψω τα στοιχεία του για ευνόητους λόγους. Μου γράφει ότι κατά καιρούς έχουν προσληφθεί από το Δήμο της Μυτιλήνης, αλλά και από άλλους δήμους του νησιού, πάνω από 500 εργάτες καθαριότητας και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς μεταπήδησαν σε διοικητικές θέσεις και ορισμένοι λουφάζουν σε  οργανισμούς των δήμων. Κύριε Δήμαρχε Λέσβου, πριν προσλάβεις εποχικούς εργάτες καθαριότητας, επανάφερε στις θέσεις που προσλήφθηκαν, όλους τους «μεταταχθέντες»! Μια τέτοια περίπτωση, θηλυκού γένους, είχαμε και στη Γέρα. Αλλά θέλει αρετή και τόλμη μια τέτοια απόφαση.

Διάφορα με λίγα λόγια
- Λαμόγια = Οι αβανταδόροι στο παιχνίδι «εδώ παπάς, εκεί παπάς».
- «Δε θα γεράσουν σαν εμάς που πίσω μένουν, δε θα του φθείρει η ηλικία, ο χρόνος δε θα τους καταδικάσει» (Λώρενς Μπίνυον, ποιητής. Αναφέρεται σ’ αυτούς που νέοι φεύγουν απ’ τη ζωή.)
 - «Ο Αλλάχ έδωσε τη γη στους μουσουλμάνους και τη θάλασσα στους άπιστους» (αραβικό γνωμικό)
 - «Το θράσος αποκτάται εύκολα, αλλά το μέτρο δύσκολα» (αρχαίο γνωμικό)
- «Δεν μπορώ ν’ ακούω για πολλή ώρα Βάγκνερ. Αρχίζω να έχω την επιθυμία να εισβάλω στην Πολωνία» (Γούντυ Άλλεν, ηθοποιός - σκηνοθέτης)
- «Salus populi suprema lex esto» = Η σωτηρία του λαού ας είναι ο υπέρτατος νόμος (Κικέρων)
- «Το να είσαι υπεύθυνος σημαίνει να είσαι δημιουργός κάποιου πράγματος» (Σαρτρ)
Όλα αυτά τα αποφθέγματα, γνωμικά, παροιμίες, ποιήματα κ.λπ. που δημοσιεύω κατά καιρούς, τα συναντώ σε βιβλία που διαβάζω, και σας τα παρουσιάζω.

Οι πλούσιοι στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, 366 άτομα στην Ελλάδα δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ. Το συνολικό εισόδημά τους είναι 281,4 εκατ. ευρώ και ο συνολικό φόρος που πληρώνουν, 106,7 εκατ. ευρώ. Εμένα μου φαίνονται λίγοι οι πλούσιοι, όταν κυκλοφορούν στην Ελλάδα 10.000 Πόρσε!

Ποιοι δεν μπαίνουν στο μισθολόγιο
Γενικό λέγεται τώρα το Μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση των άτολμων και μοιραίων κυβερνητών μας. Δε θα ενταχθούν στο Γενικό Μισθολόγιο τώρα οι δικαστές όλων των κατηγοριών, το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, οι πανεπιστημιακοί ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι ιατροί ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι μουσικοί Λυρικής κ.λπ. και, τέλος, οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες.

Οι ανάπηροι «μαϊμούδες»

Αεροσυνοδός έπαιρνε επίδομα αναπηρίας ως τυφλή και κωφάλαλη και παράλληλα εξυπηρετούσε τους επιβάτες στις πτήσεις, ταξιτζής έπαιρνε επίδομα ως τυφλός, ταχυδρόμος δεν μπορούσε να περπατήσει, κωφάλαλος εφοριακός, γυμναστής με παραμορφωμένη τη σπονδυλική στήλη. Αυτά απεκάλυψε ο επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων και δημοσίευσε το «Βήμα». Αίσχος, ρε! Όταν αρχίσει στη Λέσβο ο έλεγχος των αναπηριών να δείτε τι θα βγάλει! Αυτοί οι ορισμένοι γιατροί, ως μέλη των επιτροπών, δεν ντρέπονται που υπέγραψαν τέτοιες αποφάσεις; Όλα αυτά τα λαμόγια να επιστρέψουν τα χρήματα που παρανόμως εισέπρατταν και να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Συντάξεις ΙΚΑ τεθνεώτων
Στη Μυτιλήνη έχοντες και κατέχοντες εισέπρατταν συντάξεις τού ΙΚΑ αποθανόντων προ πολλού συνταξιούχων. Δε θα αποκαλύψω για την ώρα ονόματα.

Απιδιάς Λάκκος, 24-8-2011

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey