Αστροπαρατήρηση στο Απολιθωμένο Δάσος

01/07/2012 - 05:56
Παρατήρηση άστρων θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ, στο Απολιθωμένο Δάσος με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, της Αστρονομικής Εταιρείας Β. Αιγαίου «Γαλιλαίος» και του Σωματείου «Οι φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».
Παρατήρηση άστρων θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που γίνονται μέσα από μια συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, της Αστρονομικής Εταιρείας Βορείου Αιγαίου «Γαλιλαίος» και του Σωματείου «Οι φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου», οι οποίες έχουν ως στόχο να φέρουν τον απλό κόσμο και κυρίως τους νέους πιο κοντά στην αστρονομία. Απώτερος στόχος, η συμβολή στη συνολική προσπάθεια που γίνεται για βελτίωση της πληροφόρησης για το ότι ο σκοτεινός ουρανός είναι ένας μεγαλόπρεπος, αλλά συχνά αγνοημένος πολιτιστικός πόρος, για όλη την ανθρωπότητα.
Αφορμή για τις αστροπαρατηρήσεις απετέλεσε η απόφαση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και της UNESCO να ορίσουν το 2009 ως «Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας», αφού φέτος συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από τότε που ο Γαλιλαίος πρωτοπαρατήρησε με τηλεσκόπιο τον ουρανό. Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, υπό τον τίτλο «Το Σύμπαν, δικό σου να το ανακαλύψεις», ενώ αποφασίστηκε να συμμετέχουν και τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα - ένα από τα οποία είναι και το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου - αφού είναι ιδανικά για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού λόγω έλλειψης τεχνητού φωτισμού και μειωμένης φωτορρύπανσης.
Κατά την αυριανή εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Βορείου Αιγαίου «Γαλιλαίος» κ.κ. Αντώνη Γεωργίου και Βαγγέλη Καπιωτά, με θέμα «Από το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου… στο διαστημικό τηλεσκόπιο HUBBLE» και «Η εξέλιξη του σύμπαντος», αντίστοιχα. Τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει παρατήρηση του έναστρου ουρανού του Πάρκου Πλάκας, όπου μακριά από τα φώτα της κατοικημένης περιοχής θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο νυχτερινό ουρανό. Η επόμενη σχετική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey