Μαθήματα εθνικοσοσιαλισμού!

01/07/2012 - 05:56
Ο διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, διατηρεί ιστοσελίδα στην οποία δηλώνει περήφανος που είναι εθνικοσοσιαλιστής και καλεί «να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές»!
Η υπόθεση θα άγγιζε τα όρια της γραφικότητας - επικίνδυνης ενίοτε, πλην όμως γραφικότητας - αν η Πολιτεία πρόσφατα δεν του είχε εμπιστευτεί τη λειτουργία και μάλιστα με την ιδιότητα του διευθυντή ενός πειραματικού σχολείου, όπως το Πειραματικό Γυμνάσιο της Μυτιλήνης. Ο λόγος για το διευθυντή του Σχολείου, Βασίλειο Μακρυπούλια, που στο παρελθόν, το Νοέμβριο του 2007, είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη της Λέσβου όταν ως συνδικαλιστής της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΚΕ - ταμίας τότε του διοικητικού συμβουλίου τής ΕΛΜΕ -, σε τηλεοπτική συζήτηση, υπερασπίστηκε το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου. Σήμερα επανέρχεται και με την προσωπική του ιστοσελίδα http://users.sch.gr/makripulias/, την οποία μάλιστα τιτλοφορεί «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΙΟΝ ΗΜΑΡ» (σ.σ. Επιστροφή των Αρείων, δηλαδή της αρείας φυλής), προκαλώντας επίσημα ως εθνικοσοσιαλιστής, καλώντας τους εθνικιστές εκπαιδευτικούς «οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές».

Γράφει, ακόμα, στις 8 του περασμένου Αυγούστου, σε κείμενό του υπό τον τίτλο «Τι να κάνουμε»: «Πρέπει ως γονείς, να παλαίψουμε για τη διατήρηση της Φυλετικής καθαρότητας. Ο Εθνικοσοσιαλισμός, η Πίστη στη Φυλή και στη Βούληση του Φυλετικού ζωτικού χώρου, η Πίστη που ανοίγει τα νοερά φτερά του ανθρώπου, είναι ό,τι το ανώτερο σε σχέση ειδικά με τους ερασιτεχνικούς ακροβατισμούς του καρλ μαρξ, και του λανθάνοντος εβραϊκού πνεύματος που κυβέρνησε την Ευρώπη του διαφωτισμού μέσα από γνωστούς γερμανοεβραίους, πολωνοεβραίους, γαλλοεβραίους κ.λπ. «φιλοσόφους». Είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, είναι Πίστη ότι κατέχουμε την οδό προς ένα αύριο σε ένα κόσμο που τόσο προσεκτικά ετοιμάσθηκε από τους προπάτορες και ρίχθηκε στη λήθη από τους πρόσκαιρους εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Ο δρόμος προς τα δικά μας Ηλύσια Πεδία περνάει μέσα από την καταστροφή αυτού του υλικού κόσμου ο οποίος στηρίζεται στο μερικό και στη λήθη.»

Κι άλλα…
Και τα παραπάνω απαράδεκτα για εκπαιδευτικό λειτουργό της σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας του 21ου αιώνα, ρατσιστικά, αντισημιτικά και τελικά βαθύτατα αντιδημοκρατικά κηρύγματα δεν είναι και τα μοναδικά. Στην ιστοσελίδα του, η οποία «πατά» σε κρατικό ενδοδίκτυο, αυτό τού www.sch.gr του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή εκμεταλλευόμενος για να προπαγανδίζει τις απόψεις του δημόσια περιουσία, μπορεί να δει κανείς απίστευτα επικίνδυνα για τη δημοκρατία. Από κείμενα του γνωστού Ναζί Ρούντολφ Ες μέχρι προβολή ιστοσελίδων, όπως η ναζιστική www.armahellas.gr της ναζιστικής και ταυτόχρονα παραστρατιωτικής οργάνωσης ΑΡΜΑ.
Ο υπογράφων, τυχαία τον Αύγουστο του 2009, παρακολούθησε από δωμάτιο ξενοδοχείου στην ορεινή Καλλιπεύκη του θεσσαλικού Ολύμπου τη συνάντηση της οργάνωσης αυτής υπό το «Φύρερ» τους, Στέφανο Γκέκα, και τη ναζιστική σημαία στους τοίχους και τα τραπέζια του χώρου όπου συνεδρίαζαν. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι προπαγανδιζόμενοι από το διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης Νεοναζί επιδίδονταν σε στρατιωτικού τύπου ασκήσεις στην παρακείμενη δασική έκταση. Η προβολή της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι εντυπωσιακή και βρίσκεται κάτω από τη συμβουλή του κ. Γυμνασιάρχη για ψήφο στο γνωστό Νικόλαο Μιχαλολιάκο. «Έλληνες θυμηθείτε. 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε Ελληνική Αυγή και Ν. Μιχαλολιάκο για την Αθήνα και την Ελλάδα», έγραφε μέχρι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Τα «βιβλία»
Στην κεντρική σελίδα προβάλλονται ακόμα τα «βιβλία» του κ. Μακρυπούλια, όπως «Ο νέος άνθρωπος», «Δοκίμια αληθείας», «Η θρησκεία του Όντος», «Η Οντική Διαθήκη» και άλλα παρόμοια, τα οποία άγνωστο είναι αν έχουν κυκλοφορήσει ή αν προτείνονται στη «φιλοσοφική Αρεία Σχολή» τού κ. Μακρυπούλια προς μελέτη. Ακολουθεί πρόσβαση στην «Εθνικιστική βιβλιοθήκη ΣΑΡΙΣΑ» και σειρά άρθρων του ίδιου τού κ. Μακρυπούλια, της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» της γνωστής ομώνυμης οργάνωσης και άλλων ακραίων φασιστικών στοιχείων της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
Μεταξύ των άλλων, στα άρθρα του κ. Μακρυπούλια, τα οποία τα περισσότερα καταλήγουν με την απειλητική φράση «Έσσεται Ήμαρ» (δηλαδή «έρχεται η επιστροφή»), διαβάζει κανείς παραληρήματα όπως το παρακάτω: «Η εσωτερική δύναμη των φωτισμένων αυτού του χρυσού γένους που μέσα από τη φυλετική Πίστη παραμένουν σε συνεχή επαφή με τους Τελείους του επόμενου κόσμου, θα αποτελέσει τη νοητή Πύλη μέσα από την οποία οι μαχητές της Τέλειας Φυλής θα ταξιδέψουν σε ένα εσωτερικό πλανήτη επιβάλλοντας τη Βασιλεία των Υπερανθρώπων. Μέσα στην Τέλεια Οντική Συνέχεια.» Ακόμα, διαβάζει κανείς απόψεις των θεωρητικών του Γερμανικού Γ΄ Ράιχ και του Χίτλερ, περί «του καλού των Αρείων που είναι το κακό του ψευτοκόσμου» και της «Ανατολής του Υπερανθρώπου», καθώς και αντισημιτικά περί «όμορφου κόσμου εβραϊκά πλασμένου».


Η ιστοσελίδα του κ. Γυμνασιάρχη

«Ο δούρειος ίππος του χριστιανισμού»
Στο πλαίσιο του κλασσικού για εθνικοσοσιαλιστή αντισημιτισμού, την «πληρώνουν» φυσικά τα δημιουργήματα των Εβραίων, ο ίδιος ο Χριστός και ο Χριστιανισμός, έως και ο Μωαμεθανισμός. «Η μετάφραση των εβδομήκοντα, ο δούρειος ίππος του χριστιανισμού (ειδικά δόγματα όπως ο προτεσταντισμός) και του μωαμεθανισμού, ο διαφωτισμός, η ανάδειξη του χρήματος και της ύλης, η ψευτοδιαμάχη ανάμεσα στα σιωνιστικά θεϊστικά υποκατάστατα του καπιταλισμού και του κομμουνισμού και η πίστη ότι μέσα από την ηλεκτρονική εποχή ο άνθρωπος θα δημιουργήσει την γήϊνη χώρα της επαγγελίας, είναι μόνο κάποιες από τις αποχρώσεις του σιωνιστικού δουρείου ίππου οι οποίες τον εισήγαγαν σε άπαρτα κάστρα τα οποία και κατέλαβε - έως την αποκατάσταση της αληθείας.
Η σιωνιστική βίβλος με την παλαιά διαθήκη αρχίζει, ειδικότερα με την δήθεν δημιουργία του κόσμου από τον ιαχβέ και τελειώνει με την καταστροφή αυτού του κόσμου όπως παραδίδεται στην καινή διαθήκη και στην αποκάλυψη του Ιωάννου.
Τα πάθη του Ιησού και η ανάληψή του προς τη βασιλεία του ιαχβέ καταδεικνύουν τη σημερινή αγωνία των εβραίων να τελειώνουν με αυτόν τον κόσμο και να δημιουργήσουν και πάλι τον δήθεν παράδεισό τους - σε αυτόν ή άλλον πλανήτη.» Και συνεχίζει ο κ. Μακρυπούλιας: «Όπως μέσα από τα ψευτοπάθη τους (σ.σ. περί του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί ο λόγος) οι σιωνιστές συγκίνησαν τον κόσμο για να πετύχουν τους σκοπούς τους, με τον ίδιο τρόπο αρνούμενοι δήθεν τον Ιησού έκαναν τον κόσμο να συγκινηθεί από το πάθος του θεανθρώπου, να τον πιστέψει, να τον ακολουθήσει, ακολουθώντας ουσιαστικά την εβραϊκή εσχατολογία.»
Κατά τον κ. Μακρυπούλια «και σήμερα το ΚΚΕ πλαισιώνεται από εβραίους», ο Σαούλ - Παύλος και ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος έχουν βίους παράλληλους, ενώ μήδε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος τη γλυτώνει για την κωμωδία του «Ακαδημία Πλάτωνος»!
Και φυσικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι «προδότης και ανθέλληνας». Ειδικά για τον τελευταίο, σχολιάζοντας τη λειτουργία τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά, λέει: «Ευτυχώς που ο τούρκος υπήκοος Πατριάρχης προσευχήθηκε για τους σουλτάνους που προστατεύουν τη μονή (!) και δεν έκανε ούτε μία δέηση για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, για τον Ιερό Χρυσόστομο Σμύρνης, πολλώ δε μάλλον κουβέντα δεν ακούσθηκε για τη γενοκτονία των Ποντίων. Από ότι διάβασα ούτε μία Ελληνική σημαία δεν κυμάτισε…»


Νεοναζί της οργάνωσης ΑΡΜΑ, προβαλλόμενης οργάνωσης από τον κ. Μακρυπούλια. Πέρυσι, στην Καλλιπεύκη του Ολύμπου, υπό τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό

Να διδάσκουμε…
Και βέβαια κάποιοι μπορεί να σπεύσουν και να πουν πως δικαίωμά του είναι ο διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου να έχει τέτοιες απόψεις. Ο κ. Μακρυπούλιας δεν είναι, όμως, ένας εκπαιδευτικός που κρατά για τον εαυτό του κάποιες επικίνδυνες για την κοινωνία, ιδιαίτερες έστω, απόψεις. Ο κ. Μακρυπούλιας θεωρεί τον εαυτό του κάτι σαν εθνικοσοσιαλιστή Μεσσία στο χώρο της εκπαίδευσης. Καλεί μέσα από άλλο άρθρο του να γίνουν οι εκπαιδευτικοί προπαγανδιστές των απόψεων αυτών μέσα στα σχολεία. «Πιο συγκεκριμένα», λέει, «όσοι έχουν την ευκαιρία - εκπαιδευτικοί και όχι μόνο - θα μπορούσαν μέσα από την παιδεία, ενάντια στην παιδεία αυτού του κράτους, ανασυστήνοντας το Κρυφό Σχολείο, να διδάσκουν τα παιδιά τις ιστορικές και φιλοσοφικές αλήθεια που θα τα στρέψει να ανακαλύψουν την οδό προς το Αγαθό ενάντια στο ποδόσφαιρο, στα internet καφέ και στα άλλα σύγχρονα “άρτους και θεάματα”. Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές (σ.σ. η υπογράμμιση του υπογράφοντος). Να διοργανώνουν εορτές επί τη ευκαιρία σημαντικών γεγονότων, επίσης εκδρομές σε σημαντικά μέρη εθνικής μνήμης αλλά και συνεχώς να υπενθυμίζουν επετείους και σημαντικά εθνικά γεγονότα.
Όλοι μπορούμε στον μικρό μας κόσμο να επηρεάζουμε τον συνάνθρωπό μας τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Πατρίδος αλλά και σε βάρος της ύπαρξής μας είναι δόλιο. Εάν πράγματι έχουμε πιστέψει ότι αυτά τα οποία πιστεύουμε είναι η Αλήθεια, εάν θεωρούμε ότι πράγματι είναι αναγκαία η διάδοσή τους, τότε ας ορίσουμε τον μικρό ή μεγάλο ζωτικό μας χώρο και μέσα εκεί ας επηρεάσουμε πρόσωπα ή καταστάσεις.»
Και καταλήγει ο κ. Μακρυπούλιας: «Eίναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή) οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν τον γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη.»


Συνθήματα στους τοίχους του Σχολείου

Συνθήματα
Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι πλέον γνωστά, ιδιαίτερα στο χώρο των εκπαιδευτικών, πλέον όμως συμμέτοχη του προβλήματος Μακρυπούλια είναι όλη η σχολική κοινότητα του Πειραματικού Γυμνασίου. Στους τοίχους του Σχολείου γράφτηκαν συνθήματα όπως «65 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΕΣ» και «Ο ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΟΝΑΖΙ». Έκπληκτοι οι μαθητές του Σχολείου διάβασαν, ανήμερα μάλιστα της 28ης Οκτωβρίου, συνθήματα περί του «Νεοναζί Διευθυντή» του Σχολείου τους. Ενώ, τόσο η αναγραφή συνθημάτων, όσο και η ιστοσελίδα του κ. Μακρυπούλια δημοσιοποιήθηκαν σε ευρύτερο κύκλο από τη γνωστή ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης www.athens.indymedia.org/.
Ας σημειωθεί ότι το όλο θέμα έχει φτάσει στο γραφείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ενώ την Παρασκευή το πρωί το Σχολείο επισκέφθηκε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, ο οποίος έγινε δέκτης καταγγελιών για τις απόψεις Μακρυπούλια και από εκπαιδευτικούς. Στο όλο θέμα αναμενόταν να υπάρξουν παρεμβάσεις τόσο από τον κ. Κοντάρα, όσο και από τη διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αδαμαντία Κοντέλλη. Ας σημειωθεί εδώ ότι και οι δύο απέφυγαν να δηλώσουν το παραμικρό στο «Ε», αρκούμενοι στο ότι «το θέμα θα εξετασθεί σοβαρά».
Ο υπογράφων νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής επισκέφθηκε τον αύλειο χώρο του Σχολείου και φωτογράφισε τα συνθήματα που είχαν γραφεί. Ο κ. Μακρυπούλιας, δε, που τον πλησίασε, αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι δική του, φωνάζοντας μπροστά σε μαθητές πως δε δέχεται ανάκριση αυτός με τα πέντε πτυχία και πως θα καταγγείλει στον εισαγγελέα την παράνομη είσοδο στο Σχολείο!Ερωτήματα
Οι επικίνδυνες απόψεις Μακρυπούλια δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιούνται. Το 2007, οι τότε διοικούντες, προφανώς επειδή τότε λειτουργούσε ως αιρετός τής ΔΑΚΕ και η πρακτική του δημιουργούσε πολιτικό πρόβλημα στους κύκλους τού τότε κυβερνητικού κόμματος, έσπευσαν να κρύψουν το πρόβλημα «κάτω από το χαλάκι», αποσπώντας τον μάλιστα στο τότε Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΠΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από εκεί ο κ. Μακρυπούλιας επέστρεψε στην εκπαίδευση την 1η του περασμένου Ιουλίου, όταν με το νόμο για τον «Καλλικράτη» καταργήθηκαν τα Περιφερειακά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Κι ενώ ο νόμος ορίζει ότι παύονται οριστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν «χαρακτηριστικά αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός υπηρεσίας» (Νόμος 3528/07 άρθρο 109 παράγραφος 2δ) και το δημοκρατικό ήθος θεωρείται χαρακτηριστικό του δημόσιου υπαλλήλου, που ορκίζεται μάλιστα να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους, ο κ. Μακρυπούλιας τοποθετήθηκε διευθυντής στο Πειραματικό Γυμνάσιο! Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο ορίσθηκε ομιλητής εκ μέρους της Εκπαίδευσης στις εκδηλώσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής και μόλις την περασμένη Πέμπτη ήταν ομιλητής σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου από το Σύλλογο Μακεδόνων!
Το σύνολο των όσων το «Ε» παρουσιάζει σήμερα αποτελούν στοιχεία που οι αρμόδιες αρχές καλούνται να εξετάσουν. Είναι σε όφελος της ίδιας της Δημοκρατίας, αν μη τι άλλο, τέτοιοι άνθρωποι με ναζιστικές, αντισημιτικές και ρατσιστικές απόψεις να μην έχουν στα χέρια τους θέματα εκπαίδευσης των παιδιών όλων μας, θέματα διαχείρισης της ίδιας της παιδείας των Ελλήνων πολιτών τού «αύριο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey