Τιμή σε μια πολυβραβευμένη συγγραφέα

01/07/2012 - 05:56
Σε μια γεμάτη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Μολύβου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες» (Βραβείο «Διαβάζω»).
Σε μια γεμάτη αίθουσα με πολύ κόσμο, γνωστούς και φίλους, που ήρθαν να τιμήσουν την πολυβραβευμένη συμπατριώτισσά τους, συγγραφέα, και παρόντων πρώην και του νυν Δημάρχου Μήθυμνας, του Κώστα Δούκα, του Δημήτρη Βατή και του Στέλιου Καραντώνη, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Μολύβου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φωτεινής Φραγκούλη «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες» (Βραβείο «Διαβάζω», 2009).

Η εκδήλωση-παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων λειτουργίας της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Μήθυμνας με οργανωτές τη Βιβλιοθήκη, το Δήμο Μήθυμνας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».
Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης, Γιώτα Θηβαίου, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μήθυμνας, Στέλιος Καραντώνης, ενώ για τη συγγραφέα, το βιβλίο της και το συνολικότερο έργο της, μίλησαν η Νίκη Ζαχιώτη, Διευθύντρια Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο Παναγιώτης Σκορδάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου και η Ιφιγένεια Μαστρογιάννη, συγγραφέας, φιλόλογος.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα γνωρίσματα της λογοτεχνίας της Φωτεινής Φραγκούλη, μια λογοτεχνία ιδιαίτερη, που έχει ήδη κερδίσει τη θέση στα Νεοελληνικά Γράμματα. Η Φραγκούλη ορμώμενη από τα βιώματα της γενέθλιας γης, του Μολύβου, γράφει βιβλία για παιδιά, που όμως διαβάζονται με την ίδια ευχαρίστηση και μεγάλο ενδιαφέρον και από τους μεγάλους.
Η ίδια η συγγραφέας διάβασε τρεις ιστορίες από το τελευταίο της βιβλίο.Η έκπληξη της βραδιάς
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν όμως ο π. Δήμαρχος Μήθυμνας, κ. Κώστας Δούκας, θείος της συγγραφέως, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μήθυμνας, που φέρει πλέον το όνομα του Αργύρη Εφταλιώτη, δύο φακέλους από το προσωπικό αρχείο του Εφταλιώτη, που τους κρατούσε για 30 χρόνια, από το 1978, όταν και τους έφεραν από τη Γαλλία οι τελευταίοι συγγενείς του Εφταλιώτη.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey