«Τα Ταξίδια μου»

01/07/2012 - 05:56
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η παρουσίαση του βιβλίου του ποιητή Άρη Ταστάνη «Τα Ταξίδια μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κ.Ψ.Μ.».
ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Ταστάνη


Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, η παρουσίαση του βιβλίου του ποιητή Άρη Ταστάνη «Τα Ταξίδια μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κ.Ψ.Μ.».


Παρόντες ήταν όλοι οι φίλοι και οι γείτονες του Άρη Ταστάνη, οι σύντροφοί του και οι συναγωνιστές του στα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα, γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και ακτιβιστές από το Αναπηρικό Κίνημα.
Για τον ποιητή και την 34χρονη πορεία του στην αριστερά, στους αγώνες για το Αναπηρικό Κίνημα, στη Λέσβο της «αιολικής άνοιξης», τον τόπο καταγωγής του, μίλησαν ο δημοσιογράφος Αργύρης Δεμερτζής, που είχε αναλάβει και το συντονισμό της εκδήλωσης, η συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη, που προσέγγισε και ανέδειξε τον πυρήνα του έργου, ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκορδίλης και η σκηνοθέτης Μαρία Χατζημιχάλη - Παπαλιού.
Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Κάτια Γέρου, Μαρία Κανελλοπούλου, και Γωγώ Μπρέμπου, καθώς και η τραγουδίστρια - συγγραφέας Γιοβάνα, που μίλησε για την προσωπική της σχέση με τον Άρη Ταστάνη.


Από την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Ταστάνη «Τα Ταξίδια μου»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός άλλων, ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Βασίλειος Μαρκής, ο τέως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, η αεροπαγίτης Αιμιλία Λίτινα, ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος Σεισμολόγων Ελλάδας, Σταύρος Τάσσος, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέπη Ρηγοπούλου, κ.ά., ενώ τους χαιρετισμούς τους απηύθυναν ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, στέλεχος του Αναπηρικού Κινήματος και ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ, Χριστόδουλος Τσακιρέλλης.
Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε έκθεση με τις εικαστικές κατασκευές «Τα Καράβια» του αρχιτέκτονα Τάσου Ταστάνη, που συμπεριλαμβάνονται στις σελίδες του βιβλίου και που είχαν πάρει μέρος στην έκθεση των 130 καλλιτεχνών που έγινε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου «Ελληνικού» το καλοκαίρι του 2011, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αντίστασης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey