Δοξάστε τους!

01/07/2012 - 05:56
Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου για την αφροσύνη και την παραφροσύνη που χαρακτηρίζει τις ηγεσίες των πολιτικών μας κομμάτων, η οποία διαχέεται και σ’ ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου για την αφροσύνη και την παραφροσύνη που χαρακτηρίζει τις ηγεσίες των πολιτικών μας κομμάτων, η οποία διαχέεται και σ’ ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Μια ελπιδοφόρα αναλαμπή, ένα παράθυρο στη λογική και την ευθύνη άνοιξε με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ομάδα βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο να οδηγήσουν οι μωροφιλοδοξίες των αρχηγών τους στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην «κόλαση» της εξαθλίωσης του λαού μας, άσκησαν πίεση - κυρίως οι βουλευτές της πλειοψηφίας - για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και την ανάθεση της πρωθυπουργίας σε προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους. Οι δυο αρχηγοί - του κυβερνώντος κόμματος και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης -, αφού γελοιοποίησαν το θεσμικό τους ρόλο, μετερχόμενοι επί μέρες διάφορα μικροπολιτικά τερτίπια, εδέησαν τελικά να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και ν’ αναθέσουν στο Λουκά Παπαδήμο την ευθύνη να αποτρέψει την ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας και την αποπομπή της από την Ε.Ε.. Παρ’ όλα αυτά, δεν εξέλιπε ούτε η αφροσύνη ούτε η παραφροσύνη που χαρακτήριζε το πολιτικό μας σύστημα την προηγούμενη περίοδο. Θα πίστευε κανείς πως οι μωροφιλοδοξίες Σαμαρά - Παπανδρέου θα υποχωρούσαν μπροστά στη γνώση, στο κύρος και τη σοβαρότητα του νέου πρωθυπουργού, αλλά και την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, καθώς και ολόκληρη η Ευρώπη. Αποδείχτηκε, όμως, από την επομένη της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, ότι η κατάστασή τους παραμένει… αθεράπευτη.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού μετά περισσής υπερηφανείας μας περιέγραψε τις νίκες που κατήγαγε με τη συγκρότηση της κυβέρνησης «συνεργασίας»: ότι επέτυχε την παραίτηση, εν μέσω της θητείας του, του πρωθυπουργού, ότι κατέλαβε δυο «βαριά» υπουργεία στη νέα κυβέρνηση και έξι συνολικά θέσεις υπουργών και υφυπουργών· στη συνέχεια, προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν πρόκειται να… συγκυβερνήσει, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί… αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση, την οποίαν όμως συγχρόνως θα υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να εκπληρώσει το έργο της! Η ίδια «λογική» θα διέπει και τη στάση του απέναντι στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, για την οποία αρχικά ήταν «κάθετα αντίθετος», αλλά τώρα θα την επιψηφίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει ιδέες, διότι «οι ιδέες δεν είναι πουκάμισα για να τις αλλάζεις»! Εάν αυτό δεν είναι πολιτική… σχιζοφρένεια, τότε ασφαλώς είναι θέατρο του παραλόγου! Το αποτέλεσμα απ’ αυτά τα καμώματα των πολιτικών μας ηγετών ήταν να το εμπεδώσουν όλοι πλέον στην Ευρώπη ότι ως πολιτική εκπροσώπηση και χώρα είμαστε για… δέσιμο! Γι’ αυτό και επέμεναν να μας δεσμεύσουν με την υπογραφή των αρχηγών των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου - και πρωτίστως το Σαμαρά - ότι θα τηρήσουμε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και δε θα κατέβουμε στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου ως γενναίοι «αντιμνημονιακοί», «επαναδιαπραγματευτές» ή «ανατροπείς» των όρων της δανειακής σύμβασης. Πονήρεψαν, λοιπόν, οι «κουτόφραγκοι» και μας είπαν ορθά κοφτά: αν θέλετε τα λεφτά της 6ης δόσης, αφήστε τα νταηλίκια και τα τσαλιμάκια!

Αλλά και ο άλλος αρχηγός, που δεν είναι «κολλημένος με την καρέκλα», όπως δηλώνει, φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί ο μοιραίος άνθρωπος της… δυναστείας των Παπανδρέου. Την πρωθυπουργία προσωρινά την άφησε - αφού προηγουμένως προσπάθησε να διορίσει τον «αντ’ αυτού»… «θεσμικόν» Φ(ον) Πετσάλνικον -, αλλά παραμένει προσκολλημένος στο δόγμα ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα Παπανδρεϊκόν και θα πεθάνει Παπανδρεϊκόν»! Ετοιμάζεται, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις των ιπποκόμων του Παπουτσή - Καστανίδη - Μπεγλίτη να ηγηθεί στις επόμενες εκλογές, για να καταγάγει ακόμα μια… ήττα και να επιτύχει -σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος- τη συνδιαχείριση της εξουσίας με το Σαμαρά. Αλλά και οι δυο τους, Σαμαράς και Παπανδρέου, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! Ο λαός σήμερα έχει πια και την τρανή απόδειξη αυτού που λεγόταν από παλιά, ότι πολλές, πολύ πιο άξιες προσωπικότητες βρίσκονται έξω από τις πολιτικές δυναστείες και πέρα από κομματικούς κύκλους και κυκλώματα, που μέχρι σήμερα αναδείκνυαν τους διαχειριστές και τους νομείς της εξουσίας. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με το κύρος, τη γνώση και τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, μπορεί να γίνει ο καταλύτης που θ’ ανατρέψει την κοτσαμπάσικη πολιτική τάξη που κατίσχυσε επί δυο σχεδόν αιώνες στην πολιτική μας ζωή. Ίσως αποτελέσει το υπόδειγμα για την αναζήτηση και επιλογή του νέου ηγέτη, που θα οδηγήσει τη χώρα από την εποχή της Μεταπολίτευσης στη νέα εποχή της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτουμε ως έθνος, για μια αυτοδύναμη ανάπτυξη, για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, για μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα, που θα συμβιώνει και θα συμπορεύεται σεβαστή και ισότιμη με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

ΥΓ. Τελικά ο Σαμαράς έστειλε την περίφημη επιστολή που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας. Κι επιτέλους επικράτησε η σοβαρότητα και η σύνεση. Δε θα φειδωλευτούμε τον έπαινο. Θα κέρδιζε όμως περισσότερο τη συμπάθεια του κόσμου η Αξιωματική Αντιπολίτευση εάν άφηνε τις… περικοκλάδες και δήλωνε με ειλικρίνεια και ευθύτητα: ναι, υποχωρήσαμε από την προηγούμενη θέση τού «δεν πρόκειται να υπογράψω», διότι αυτό επέβαλε το συμφέρον του λαού και της χώρας, διότι ήταν σφάλμα μας να αναγάγουμε σε θέμα προσβολής της Εθνικής αξιοπρέπειας τη διαβεβαίωση προς τους δανειστές-εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα σεβαστούμε και μετεκλογικά τη δανειακή σύμβαση. Όσο για τους… πρόθυμους, κατηγόρους της Αριστεράς, που επισείουν την αρχαγγελική ρομφαία τους ενάντια στους μειοδότες-δηλωσίες, ήθελα να τους ρωτήσω: αγωνίζονται για την εξασφάλιση της εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας καταδικάζοντας το λαό να ζήσει ως επαίτης, στερημένος κι αυτής ακόμα της κουτσουρεμένης συνταξούλας του; Ή μήπως εάν οι Ευρωπαίοι βαρεθούν να μας νταντεύουν και σταματήσουν να μας δανείζουν, η Παπαρήγα και ο Τσίπρας θα εξασφαλίσουν… από την τσέπη τους το αξιοπρεπώς ζην στα λαϊκά στρώματα; Ας μας πουν με ποιο τρόπο. 70 χρόνια και δεν το κατάφεραν ούτε στη Σοβιετία ούτε στην Κούβα, λέτε να το καταφέρουν στην Ελλάδα, τώρα που νεκρανάστησαν το Στάλιν και το Ζαχαριάδη;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey