Εκδηλώσεις έναρξης χρονιάς

01/07/2012 - 05:56
Μια σειρά από συλλογικά «ταξίδια αυτογνωσίας», όπως τα χαρακτηρίζει, ετοιμάζει για την καινούργια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος». Παράλληλα, ο Σύλλογος ετοιμάζει εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Μια σειρά από συλλογικά «ταξίδια αυτογνωσίας», όπως τα χαρακτηρίζει, ετοιμάζει για την καινούργια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος».

Προκειμένου να τιμήσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, ο Σύλλογος φιλοδοξεί να ανεβάσει, μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνει, τη θεατρική ηθογραφία «Η Απελευθέρωση της Μυτιλήνης». Το ίδιο έργο είχε παιχτεί στο νησί και στην επέτειο των 50 χρόνων από το γεγονός.
Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελευθερία Βερβέρη, ενώ παίζουν οι Λέσβιοι ηθοποιοί Δημήτρης Μανωλέλλης και Μιχάλης Δουκάκης. Η πρώτη συνάντηση της θεατρικής ομάδας θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ.

Και άλλες δράσεις
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου συνεχίζει τη λειτουργία του, με το χοροδιδάσκαλο Κώστα Πιπίνη, ξεκινώντας τις συναντήσεις του από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 6:30 το απόγευμα. Το ίδιο κάνει και η παρέα τραγουδιού «Νοστωδία», που θα συνεχίσει να αναζητά, να μαθαίνει και να προβάλλει την παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική, με τη βοήθεια των μουσικών Λευτέρη Φραγκιουδάκη στο λαούτο και Άρη Αντάνη στην κιθάρα.
Παράλληλα, ο Σύλλογος ετοιμάζει εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, με ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσίαση του ποιητικού του έργου, υπογραμμίζοντας τη λεσβιακή καταγωγή του και τις σχέσεις του με το νησί.
Επιθυμία των μελών του Συλλόγου είναι να πλαισιώσουν τις ομάδες χορού, τραγουδιού και θεάτρου όσο περισσότεροι Λέσβιοι είναι δυνατόν, ώστε να συνεχιστεί το έργο του στη μετάδοση των πολιτιστικών παραδόσεων του νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey