«Μορφές και χώροι που στέκουν μακριά μας…»

01/07/2012 - 05:56
Τα εγκαίνια μίας εξαιρετικής έκθεσης ζωγραφικής, του συμπατριώτη μας Νίκου Βουλγαρέλλη, που παρουσίασή του έχει φιλοξενηθεί στο «Ε» στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία.
Τα εγκαίνια μίας εξαιρετικής έκθεσης ζωγραφικής, του συμπατριώτη μας Νίκου Βουλγαρέλλη, που παρουσίασή του έχει φιλοξενηθεί στο «Ε» στο παρελθόν, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία. Η έκθεση έχει θέμα «Μορφές και Χώροι που στέκουν μακριά μας» και πρόκειται ουσιαστικά για μία θαυμάσια συλλογή 70 πινάκων που δημιούργησε και εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης τη χρονιά που έφυγε.

Πάνω από 150 άτομα, φίλοι του Νίκου Βουλγαρέλλη αλλά και λάτρεις της ζωγραφικής τέχνης, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια για να απολαύσουν τα υπέροχα έργα. Όπως μας είπε ο ίδιος ο ζωγράφος, η φιλοσοφία της έκθεσης έχει να κάνει με όλα όσα «πιάνει» η ανθρώπινη ματιά που εστιάζει στο βάθος του ορίζοντα. Με άλλα λόγια, φανταστείτε το βλέμμα σας τη στιγμή που «συλλαμβάνει» ένα τοπίο ή μια μορφή από μακριά. Κάπως έτσι σκέφτηκε και εμπνεύστηκε ο Νίκος Βουλγαρέλλης, διοργανώνοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, η διάρκεια της οποίας είναι μέχρι τις 20 του μήνα.

Αγαπητός
Οι φορείς της Νέας Ιωνίας, λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στα εγκαίνια, σίγουρα όμως, όπως δεσμεύτηκαν, θα επισκέπτονταν την έκθεση την επομένη. Άλλωστε, ο Νίκος Βουλγαρέλλης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο. Ένας ακούραστος καλλιτέχνης, που μιλάει μέσα από τα χρώματα και τον καμβά όσο λίγοι.
Ρωτήσαμε το δημιουργό αν σκοπεύει να διοργανώσει μία ανάλογη έκθεση ζωγραφικής και στον τόπο καταγωγής του, τη Λέσβο, και μας απάντησε ότι «είναι μέσα στις προθέσεις του, πραγματικά το θέλει πάρα πολύ, όμως όταν απευθύνθηκε στην Παλλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να υποστηρίξει τη επιθυμία του αυτή, δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση».
Η έκθεση ζωγραφικής στη Νέα Ιωνία θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου και όσοι την επισκεφθείτε, θα αναγνωρίσετε μέσα στα 70 έργα που εκτίθενται το Ντίπι και την Καλλονή. Είναι οι δύο πίνακες που ο Νίκος Βουλγαρέλλης εμπνεύστηκε από τη Λέσβο μας. Τα υπόλοιπα έργα αφορούν σε προσωπικές στιγμές και εμπειρίες του καλλιτέχνη και πραγματικά, θα το διαπιστώσετε άλλωστε, όχι μόνο θα σας εντυπωσιάσουν αλλά θα καταφέρουν και να σας ταξιδέψουν μέσα σε χρόνους και τοπία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey