«Προέταξα το τοπικό συμφέρον»

01/07/2012 - 05:56
Για όλα μιλάει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Γιαννέλλης, που 28 χρόνια δίνει το πολιτικό παρών σε όλες τις αναμετρήσεις στο νομό Λέσβου. Θυμίζει το θέμα του Εφετείου, ερμηνεύει τον αποκλεισμό του Σταύρου Ψαρρόπουλου.
Για όλα μιλάει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Γιαννέλλης, που 28 χρόνια τώρα δίνει το πολιτικό παρών σε όλες τις αναμετρήσεις στο νομό Λέσβου. Θυμίζει τι έκανε για το θέμα του Εφετείου, όπως και επιμέρους παρεμβάσεις του για μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου, ερμηνεύει κατά την άποψή του τι έγινε και αποκλείστηκε απ’ το ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, τον οποίο χαρακτηρίζει απαραίτητο για το κόμμα στη Λέσβο, ενώ σημειώνει ότι ζημιώνεται κι ο ίδιος απ’ τη συγκεκριμένη απουσία.
Ο Γιάννης Γιαννέλλης δεν παραλείπει να εκφράσει εμμέσως την πικρία του για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε σε κυβερνητική θέση, αφού όπως λέει προτιμήθηκαν οι Παυλίδης και Βουλγαράκης και επιμένει ότι σήκωσε το ανάστημά του πριν λίγους μήνες απέναντι στην κυβέρνηση, γιατί πιστεύει ότι ένας βουλευτής οφείλει να προτάσσει το τοπικό συμφέρον απέναντι στην κομματική πειθαρχία.



Για ακόμη μια φορά υποψήφιος, όπως άλλωστε είχατε δηλώσει εδώ και καιρό, όταν κάποιοι διέδιδαν πως δε θα ξαναθέσετε υποψηφιότητα. Τι θα επιδιώξετε αν εκλεγείτε βουλευτής;

«Θα είμαι ξανά υποψήφιος γιατί έχω να ολοκληρώσω ορισμένες προσπάθειες που έχω ξεκινήσει και θεωρώ κρίσιμες για την ανάπτυξη του τόπου και οι οποίες έμειναν ημιτελείς λόγω της ξαφνικής προκήρυξης των εκλογών.
Αναφέρομαι σε έργα υποδομής και θα παραθέσω ορισμένα παραδείγματα για το τι αφορά η προσπάθειά μου. Πρέπει κατ’ αρχάς να τελειώσει το λιμάνι Σιγρίου, για το οποίο όπως ξέρετε έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των μελετών. Πρέπει να ενταχθεί και να γίνει ο δρόμος από το Σίγρι προς την Καλλονή και τη Μυτιλήνη, διότι δε νοείται να έχεις λιμάνι και να μην έχεις πρόσβαση σε αυτό. Θέλω να κλείσει η υπόθεση του Εφετείου, η οποία έχει τελειώσει αλλά απομένει να στηθεί η γραμματεία και να προσληφθούν εκείνοι που θα τη στελεχώσουν, το τυπικό μέρος δηλαδή που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία, σε ένα μήνα όπως μου είπανε, του πενταμελούς Εφετείου. Προχωρώ πολύ γρήγορα, όσο είναι δυνατόν, την υπόθεση του “Σάρλιτζα”, που θέλω να τη φέρω σε ένα πέρας, προχωρώ ακόμη το θέμα της μαρίνας, που αν δεν ήταν οι εκλογές θα είχε περάσει απ’ το Νομαρχιακό Συμβούλιο και θα είχε ξεκινήσει. Απ’ τη δική μου πλευρά, στο συγκεκριμένο ζήτημα της μαρίνας έχει ολοκληρωθεί η προσωπική μου προσπάθεια, που θυμάστε ότι έχει αρχίσει συστηματικά εδώ και μεγάλο διάστημα, και απομένει η υπογραφή σύμβασης με την αυτοδιοίκηση, τη νομαρχία ή το δήμο. Από εδώ και πέρα κάθε καθυστέρηση δεν οφείλεται σε ελλιπή κυβερνητική παρέμβαση. Εγώ έκανα ό,τι ήταν να κάνω.
Υπάρχουν κι άλλα θέματα που δρομολογήθηκαν, όπως η πανεπιστημιακή σχολή της Λήμνου, που ξεκινά στις 6 Οκτωβρίου τη λειτουργία της και οτιδήποτε κι αν χρειαστεί, εδώ θα είμαι να βοηθήσω. Οφείλω ειλικρινά να πω ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στον πρύτανη, τον Ανδρέα τον Τρούμπη, για ό,τι έχει κάνει προκειμένου να λειτουργήσει το νέο Τμήμα.
Αναφορικά τώρα με το Πανεπιστήμιο στη Βρίσα, ξέρετε ότι έχει ολοκληρωθεί ήδη όλη η πρώτη φάση των διαδικασιών και αναμένεται η έναρξη της κατασκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων. Αυτά τα θέματα κι ένα σωρό άλλα, μικρά και μεγάλα, αποτελούν την αιτία, το λόγο που με κάνει να είμαι υποψήφιος και πάλι. Όταν θέσω ορισμένα πράγματα σε μία πορεία, από εκεί και πέρα θα θεωρήσω ότι έληξε κι εμένα η αποστολή μου.

«Σήκωσα ανάστημα»
»Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαδόσεις που κάποιοι διέρρεαν πως δε θα είμαι υποψήφιος, πράγματι αντιμετώπισα, απ’ ό,τι είμαι σε θέση να ξέρω, πρόβλημα συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο, όταν προκειμένου να ‘ρθει το Εφετείο αρνήθηκα να ψηφίσω νομοσχέδιο. Έγινε τελικά πράξη αυτό και το θέμα έκλεισε. Δεν μπορώ να σας πω ότι κάποιοι με εμπόδισαν. Δε ρίχνω σε κανέναν ευθύνη. Δεν ξέρω αν κάποιοι το επεδίωξαν να μην είμαι ξανά υποψήφιος. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο πρωθυπουργός και το κόμμα έλαβαν υπόψη την πολύχρονη, 25χρονη και πλέον, πορεία μου, είδαν πως αυτό που έκανα ήταν καθαρά για τον τόπο και μόνο, δεν έχει καμμία σχέση με τους άλλους αποκλεισμούς, καμμία απολύτως σχέση, και βέβαια συνειδητοποίησαν ότι το έκανα αυτό γιατί ζήτησα, διεκδίκησα να είναι συνεπής η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στις εξαγγελίες μας. Και η πίεσή μου έφερε αποτέλεσμα και επομένως μόνο ανακόλουθη δεν είναι η Ν.Δ. σε αυτά που είχε υποσχεθεί.
Όταν έθεσα με την επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό το θέμα, ότι ο βουλευτής μπροστά στο δίλημμα “κομματική επιταγή ή τοπικό συμφέρον”, πρέπει να επιλέγει να υπέρ του τοπικού συμφέροντος, ουσιαστικά σήκωσα το ανάστημά μου απέναντι στο κόμμα, προτάσσοντας το τοπικό συμφέρον.»

Θεωρείτε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των νεοδημοκρατών και ειδικότερα των ψηφοφόρων της στο νομό Λέσβου;
«Έκανε πολύ περισσότερα απ’ όσα φαίνονται. Δυστυχώς πάσχαμε στον τομέα της επικοινωνίας. Ποτέ δεν καταφέραμε να περάσουμε στο λαό αυτά που έχουν γίνει και για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τα μεγάλα έργα. Η Λήμνος ανασκάπτεται ολόκληρη, εδώ στη Λέσβο, όπου κι αν πας το ίδιο, στην κεντρική οδική αρτηρία του νησιού γίνεται τεράστιο έργο.
Σε τι να πρωτοαναφέρω, έγιναν πολύ περισσότερα έργα απ’ ό,τι είχαν γίνει την προηγούμενη 15ετία. Ελλείψεις βέβαια πάντα θα υπάρχουν, και τώρα και στο μέλλον, αφού κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έκανε αυτά που όφειλε σε αυτόν τον τόπο. Ό,τι γίνεται για την ακριτική μας περιοχή, και το υποστηρίζω πολλά χρόνια αυτό, είναι λιγότερο απ’ αυτό που δικαιούμαστε όλοι μας στα νησιά του νομού Λέσβου.»

Υπήρξαν δεσμεύσεις, όπως το Εφετείο ή το Κέντρο της Βρίσας, κι αναφερθήκατε ήδη και εσείς, που έως ένα βαθμό - έστω και με σημαντική καθυστέρηση - προωθήθηκε η ικανοποίησή τους, αλλά και άλλες που έμειναν κενό γράμμα, και σημειώνουμε ενδεικτικά το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Τι εμπόδισε συνολικά το κυβερνητικό έργο;
«Στη Μυτιλήνη να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει ακτοπλοϊκό πρόβλημα. Υπάρχει στη Λήμνο. Για τη Λήμνο κατάφερα, όμως, εγώ να βάλω μια καινούργια αεροπορική γραμμή επιδοτούμενη, από Θεσσαλονίκη - Λήμνο - Ικαρία, που θα προκηρυχθεί τώρα, διότι δεν είχε προλάβει, κακώς, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου να εντάξει το κομμάτι αυτό στις άγονες επιδοτούμενες γραμμές. Είδε όμως το δίκιο ο υπουργός κι αναγκάστηκε να πειστεί απ’ τα επιχειρήματα που του παρέθεσα.
Στο θέμα των ακτοπλοϊκών γραμμών όντως υπήρξε πρόβλημα, που εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός ότι μπλέξαμε με το Μανούση, ο οποίος κατά το κοινώς λεγόμενο τα έκανε κυριολεκτικά σαλάτα, αλλά έπρεπε να παρέλθουν ορισμένες προθεσμίες για να δοθούν οι γραμμές αλλού. Κατά την άποψή μου, σε αυτό το θολό τοπίο όφειλε το υπουργείο να κάνει περισσότερες κινήσεις και να παρέμβει για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του κόσμου. Ενώ κατά την άποψή μου το υπουργείο λειτούργησε άψογα σε όλα τα άλλα, στον τομέα των ακτοπλοϊκών γραμμών δεν απέδωσε όσα περίμενε ο κόσμος. Δε θα ήθελα να επιρρίψω ευθύνες στους υπουργούς, διότι σε μεγάλο βαθμό υπάρχει κι αντικειμενικά πρόβλημα απ’ την κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα.»

Παράπονα…
Στα χωριά που περιοδεύετε, ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονο που σας θέτει ο κόσμος; Τι θεωρεί ως υστέρηση του κυβερνητικού έργου;

«Ακούστε, οι αγρότες την τελευταία τετραετία πήραν αρκετά χρήματα απ’ τις επιδοτήσεις. Υπήρχαν καθυστερήσεις, όπως πάντα υπάρχουν, κακώς, αλλά υπάρχουν και παράπονα. Για παράδειγμα, χθες μού έλεγαν σε ένα χωριό που ήμουνα για το θέμα της αύξησης των 20 ευρώ που δεν παίρνουν στην αγροτική σύνταξη, σύμφωνα με την υπόσχεση ότι θα τα πάρουν απ’ την 1η Ιανουαρίου. Πολλοί μας λένε, νεοδημοκράτες φυσικά, ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η ειλικρίνεια και η προσπάθεια της κυβέρνησης συλλογής χρημάτων για τον τόπο. Ας καθυστερήσει η προσπάθεια για μετά τις εκλογές διότι είναι τρελό, όπως χαρακτηριστικά μου είπαν, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου να στέλνουν τα ειδοποιητήρια για τα ΕΤΑΚ. Στέλνουν τις φορολογικές δηλώσεις. Ας τα έστελναν 15 μέρες πιο μετά. Κάπου βέβαια είναι σωστό αυτό που γίνεται, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά ο κόσμος μάς λέει πως θα ήθελε η κυβέρνηση εν όψει των εκλογών να λειτουργήσει πιο πολιτικά.»

Μήπως εννοείτε πιο πολιτικάντικα;
«Έχετε δίκιο, είναι σοβαρή πολιτική αλλά σε λάθος χρόνο, το timing δεν είναι σωστό.»

Ας περάσουμε όμως και στα εκλογικά ζητήματα. Προσωπικά πώς είδατε το θέμα του αποκλεισμού του Σταύρου Ψαρρόπουλου απ’ το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.; Αποδυναμώνεται ή όχι η ενωτική προσπάθεια του κόμματός σας για τις εκλογές; Ο ισχυρισμός του ότι μεταξύ εκείνων που είχαν συμφέρον να μην είναι υποψήφιος, ήταν και κάποιοι οι οποίοι σκέφτονταν το πολιτικό τους παρόν, πιστεύετε ότι σας αφορά;
«Κατ’ αρχάς αυτά που είπε για εκείνους που ενδιαφέρονται για το πολιτικό τους μέλλον, πιστεύω ότι θεωρεί τους επίδοξους υποψηφίους και δεν έχω λόγο, γιατί δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Για το πολιτικό παρόν, είμαι εν ενεργεία βουλευτής, είχα δηλώσει ότι θα είμαι υποψήφιος και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω αν η αναφορά του ήταν για μένα. Η μη συμμετοχή του Ψαρρόπουλου βλάπτει και το κόμμα και εμένα προσωπικά. Με βλάπτει η μη συμμετοχή του. Το κόμμα το βλάπτει διότι οποιοδήποτε στέλεχος της εμβέλειας του Σταύρου Ψαρρόπουλου δε μετέχει στο ψηφοδέλτιο, σαφώς και επηρεάζει τις δυνατότητες προσέλκυσης ψήφων.

«Με βλάπτει…»
»Εμένα με βλάπτει διότι ως βουλευτής τόσα χρόνια υπήρξε ένας κόσμος δυσαρεστημένων ανθρώπων, πάντα ο εν ενεργεία βουλευτής εισπράττει την κυβερνητική φθορά, και θεωρώ ότι ένας ισχυρός ακόμη παράγοντας θα απορροφούσε κραδασμούς. Όχι ότι υποτιμώ τις τρεις υποψήφιες στο ψηφοδέλτιό μας, αλλά είναι γνωστό πως δεν έχουν τη δράση την κομματική που είχε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Ψαρρόπουλος.
Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό του, ειλικρινά δεν μπορώ να τους ξέρω. Ο τελευταίος πάντως που ερωτάται σε κάθε προεκλογική περίοδο ποιοι θέλει να είναι υποψήφιοι, είναι ο βουλευτής. Πραγματικά είναι ο βουλευτής. Και τη στιγμή που εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα εισδοχής μου στο ψηφοδέλτιο, δεν είχα τη δυνατότητα να βάλω και όρους, βάλτε ή βγάλτε κάποιον άλλο. Για ευνόητους λόγους, ουδέποτε ερωτώνται οι άλλοι υποψήφιοι ποιον θέλουν, γιατί είναι προφανές ότι θα πουν τον χειρότερο, πόσο μάλλον εγώ που είχα και πρόβλημα εξ αιτίας του Εφετείου. Και κανένας, πιστεύω, δεν είχε ούτε έχει τη δύναμη να επιβάλλει στο κόμμα ποιον θα βάλει υποψήφιο, αφού πάντα το κόμμα εξετάζει τι είναι το συμφέρον για αυτό.
Απ’ ό,τι όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω, το κόμμα ήθελε να λειτουργήσει η ποσόστωση και να μπουν τρεις γυναίκες, όπως κι έγινε. Απόδειξη, όπως γράψατε και εσείς, γιατί πρότειναν να συμμετάσχει η σύζυγος ή η κόρη του Ψαρρόπουλου στο ψηφοδέλτιο, γυναίκα δηλαδή απ’ την οικογένειά του. Αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον Ψαρρόπουλο, δε θα έκανε το κόμμα τέτοια πρόταση.
Κλείνοντας το θέμα πρέπει να πω κι αυτό. Έχω συνεργαστεί τουλάχιστον 25 χρόνια με το Σταύρο Ψαρρόπουλο στο κόμμα. Η παραμονή του στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου πιστεύω ότι είναι απαραίτητη.»

Μιλήσατε για κραδασμούς από δυσαρεστημένους. Θεωρείτε ότι ως βουλευτής του νομού όπου εδρεύει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, επηρεάζεστε αρνητικά και απ’ το γεγονός ότι οι Αριστοτέλης Παυλίδης και Γιώργος Βουλγαράκης, συν όλα τα άλλα, δεν παρήγαγαν κι έργο για τα νησιά;

«Φοβάμαι ότι από κάποια μερίδα του λαού ο κυβερνητικός βουλευτής δεν κρίνεται ανάλογα με το έργο που ο ίδιος παράγει και με τις δυνατότητες που έχει, ή με το τι έχει πετύχει, αλλά εισπράττει και την κυβερνητική φθορά. Όταν μου λένε “δεν κάνατε τούτο για τον Βουλγαράκη ή εκείνο για τον Παυλίδη”, μου το λένε σα να έχω κι εγώ ευθύνη, ενώ είναι γνωστό πως εμείς οι βουλευτές δε συμμετέχουμε στις αποφάσεις που λαμβάνονται στην κορυφή, ούτε έχουμε τέτοιες αρμοδιότητες.
Σίγουρα αυτό είναι άδικο, γιατί δεν είμαστε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Λέμε την άποψή μας σε κάποιο επίπεδο.»

Μια και αναφερθήκαμε στους τέως υπουργούς Αιγαίου, εσείς είστε πικραμένος που δε χρησιμοποιηθήκατε 5,5 χρόνια τώρα σε κυβερνητική θέση, όπως όλα έδειχναν ότι θα συμβεί, τουλάχιστον στον τελευταίο ανασχηματισμό όπου υπήρξαν σωρηδόν σχετικά δημοσιεύματα ή και αναφορές στις δικές σας προσδοκίες;
«Προτιμήθηκε ο κ. Παυλίδης και ο κ. Βουλγαράκης.»

Δεν έχετε κάποιο άλλο σχόλιο για αυτό;
«Αρκεί νομίζω αυτή η απάντηση.»

Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. και για το Γιάννη Γιαννέλλη;

«Για μένα θα μιλήσει ο λαός, δεν μπορώ να προκαταβάλω την επιθυμία του. Πιστεύω ότι θα εκτιμήσει το έργο μου, τα όσα έχω κάνει και καθημερινά τα ανακοίνωνα. Πραγματικά είναι τόσα πολλά αυτά που πάλεψα και κατάφερα, που καμμιά φορά τα ξεχνάω κι ο ίδιος. Θυμίζω ενδεικτικά το θέμα της ίδρυσης του Γυμνασίου Θερμής, αλλά και την προσπάθειά μου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την κατασκευή και νέου γυμνασίου Μόριας, θυμίζω το θέμα του “Πανελληνίου”, τη δημιουργία του Στρατοπέδου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στη Λέσβο, τα νέα αγροτικά ιατρεία σε Κλειού, Βαρειά, Μόρια, Άγρα και το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου, τους ντόπιους ειδικούς φρουρούς, την προμήθεια απ’ το Στρατό τοπικών προϊόντων, θέματα που νομίζω, μαζί με όλα όσα πάλεψα και παλεύω για τον τόπο μας, θα εκτιμήσει ο κόσμος.
Ο κόσμος ακόμη θα εκτιμήσει ότι διακινδύνευσα την πολιτική μου παρουσία, ακόμη και τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο κι όταν μου ετέθη το δίλημμα “κομματική πειθαρχία ή τοπικό συμφέρον” προτίμησα και απήντησα το δεύτερο, γιατί αυτό οφείλει να κάνει ένας βουλευτής για τον τόπο του.
Δεν πρέπει ο κόσμος να εκτιμήσει, λοιπόν, αυτήν τη συμπεριφορά μου; Δεν το έχει κάνει άλλος, ούτε καν οι Κρητικοί. Όταν μου ετέθη απ’ τη Ρηγίλλης το ερώτημα “τι πας να κάνεις;”, ήταν απ’ τη μια 15 Κρήτες βουλευτές που είχαν συνασπιστεί και απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση και εγώ ήμουν μόνος μου. Αλλά είπα ότι είτε 15 είναι, είτε ένας, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, “για αυτό και κάντε τα υπεσχημένα στο νομό Λέσβου”.
Σε ό,τι αφορά το ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, ας μη θεωρεί κανείς προδικασμένο το αποτέλεσμά τους. Θυμηθείτε τι έγινε το 2000. Κέρδιζε στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. πάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες και τελικά έχασε με 1,5% διαφορά.»

Ήσαστε έτοιμος για την εκλογική μάχη ή η προκήρυξη των εκλογών σάς ξάφνιασε;
«Ένας πολιτικός πρέπει να είναι έτοιμος για τη μάχη. Μια βουλή μπορεί να καταρρεύσει την οποιαδήποτε στιγμή. Ήμουν έτοιμος με την έννοια ότι ψυχικά το περίμενα.»

Σε πρακτικά ζητήματα, γιατί καθυστερήσατε να μπείτε στον προεκλογικό αγώνα…

«Πρακτικά έτσι είναι, αποτελεί πάγια τακτική μου να καθυστερώ. Ο κόσμος με ξέρει, άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια. Έχω όπως όλοι, και τα θετικά, και τα αρνητικά μου. Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι ελάχιστα παρασύρονται από το τι θα πει ο ένας και τι θα πει ο άλλος. Ξέρει να κρίνει κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του Λέσβιου, Λημνιού και Αγιοστρατίτη πολίτη.»

Εκτός της κοινοβουλευτικής σας εμπειρίας, τι είναι εκείνο που προτάσσετε ως επιχείρημα ζητώντας την ψήφο του κόσμου;

«Για να ζητήσει ένας την εμπιστοσύνη του συντοπίτη του στο πρόσωπό του ή πρέπει να υποσχεθεί αν είναι καινούργιος, ή πρέπει να τους παρουσιάσει την πολιτική του πορεία για να τον κρίνουν. Εγώ δεν έχω να υποσχεθώ τίποτε. Άλλωστε ήταν πάγια πρακτική μου όλα αυτά τα χρόνια. Απλώς σε όσους πάνε να ψηφίσουν, αυτό που λέω είναι: “Κοιτάξτε την πολιτική μου διαδρομή, το έργο μου, μην σταθείτε σε τυχόν λεπτομέρειες κι εννοώ τις προσωπικές πικρίες…”.»

Εννοείτε κάποια ρουσφέτια που δεν μπορέσατε να κάνετε;

«Ναι, όσα δεν μπόρεσα να κάνω. Πολλά. Όπως και ο κάθε βουλευτής δεν μπορεί να κάνει όλα όσα θα του ζητήσουν. Ας μη σταθούν όμως εκεί πέρα. Να με στηρίξουν, όμως, γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν αυτόν που θα μπορεί να έχει λόγο στην αυριανή Βουλή. Ποιος μπορεί να περάσει τα μηνύματα και να έχει πολιτικό λόγο μέσα στην επόμενη Βουλή;»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey