Αρχίζει στα τέλη του μήνα

01/07/2012 - 05:56
Μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη. Η φετινή διοργάνωση του Moving Frames θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στην περιοχή των Λαδάδικων.
Μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη. Η φετινή διοργάνωση του Moving Frames θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στην περιοχή των Λαδάδικων και έχει σκοπό να δώσει και πάλι ζωή στο εγκαταλελειμμένο αυτό σημείο της πόλης.

Το Moving Frames Festival ξεκίνησε το 2009 ως μια συλλογική προσπάθεια, από ομάδα ανθρώπων που κατοικούν στη Μυτιλήνη. Κύριος σκοπός του είναι να προβάλει τις τελευταίες δημιουργίες στο χώρο της ψηφιακής τέχνης, μέσα στον αστικό ιστό. Η συλλογική δουλειά, μέσα από την οποία έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια η δράση, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου τού Φεστιβάλ, που αποσκοπεί στο να χρησιμοποιηθεί και πάλι ο δημόσιος χώρος της Μυτιλήνης, ο χώρος που ζουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης στην καθημερινότητά τους, χωρίς ωστόσο οποιαδήποτε οικονομική εκμετάλλευση.
Στα πλαίσια των δύο πρώτων Φεστιβάλ - το πρώτο από τα οποία πραγματοποιήθηκε σε διάφορα σημεία της πόλης και το δεύτερο στο Γενί Τζαμί και το Τσαρσί Χαμάμ -, παρουσιάστηκε το έργο πάνω από 200 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, ενώ πολλοί ήταν και οι πολίτες που στήριξαν τη διοργάνωση, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορούσε, και παρακολούθησαν τα δρώμενα.

Η φετινή διοργάνωση

Το 3ο Moving Frames Festival, ή αλλιώς Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Λαδάδικων. Οι διοργανωτές έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο σημείο της πόλης λόγω της ιστορικής του σημασίας ως χώρου ιδιαίτερα ζωντανού στο παρελθόν, άμεσα συνδεδεμένου με την εμπορική ζωή της Μυτιλήνης, που έχει πλέον εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου.
Δημιουργοί ψηφιακών μορφών τέχνης καλούνται να συνδιαλλαγούν με το χώρο και να δημιουργήσουν διαμορφώνοντας τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες, τις προσόψεις των κτηρίων και τους δρόμους, λαμβάνοντας υπόψη τους και την έννοια της παραπάνω «μετάβασης» της περιοχής των Λαδάδικων, από το παρελθόν στο παρόν.
Στο Φεστιβάλ γίνονται δεκτά έργα ψηφιακής μορφής, όπως video installations, πειραματικές ταινίες, έργα video art, ντοκυμαντέρ μικρού μήκους, διαδραστικά έργα και ηχητικά έργα.
Επιπλέον πληροφορίες για το σκεπτικό του φετινού Φεστιβάλ, στη σελίδα www.movingframes.gr και στο http://www.facebook.com/people/Moving-Frames/100000006250169/, ενώ εικόνες από το χώρο δράσης του φετινού Φεστιβάλ και χάρτες της περιοχής υπάρχουν στη διεύθυνση http://www.flickr.com/photos/movingframes/sets/72157626871224287/. Όπως και τις περασμένες χρονιές, η δράση θα ασχοληθεί και φέτος με παράλληλες εκδηλώσεις, SMS poetry και animation, που θα ανακοινωθούν σύντομα στο site και το Facebook.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους μαζί με την αίτηση συμμετοχής, στη διεύθυνση: Γρηγορίου Ρουσέλλη 4, 81100 - Μυτιλήνη, Λέσβος (προς Γιάννη Κουτζαμάνη), ενώ μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και στο κινητό 6937-889408.
Σημειώνεται πως λόγω αναπάντεχων προβλημάτων στο Ταχυδρομείο της Μυτιλήνης, ορισμένα έργα καλλιτεχνών επεστράφησαν στους κατόχους τους. Οι τελευταίοι καλούνται να τα ξαναστείλουν, αφού δεν έχουν απορριφθεί από τους διοργανωτές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey