Πρωτομαγιά στα Κεντρικά Λύκεια

01/07/2012 - 05:56
Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, που διοργανώνει το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.
Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, που διοργανώνει το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, είναι «Κάτω το μνημόνιο, το σύμφωνο για το ευρώ και η κυβέρνηση. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. “Λεφτά υπάρχουν” στα σεντούκια της Ελβετίας! Το μέλλον ανήκει στο κόσμο της δουλειάς!».

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, εκτός από μια τιμητική συγκέντρωση για τους νεκρούς της εργατικής εξέγερσης του Σικάγου, έχει το χαρακτήρα της προετοιμασίας για την απεργία της 11ης Μάη. Πρόκειται για την πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων προτείνει σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να κλιμακωθούν οι αγώνες με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, με πρώτο σταθμό μετά την Πρωτομαγιά, την 11η Μάη με μεγάλο πανεργατικό πανκοινωνικό συλλαλητήριο και εν συνεχεία με κλιμάκωση της δράσης με απεργίες και αγώνες διάρκειας στο δρόμο για την πανεργατική απεργία της 11ης Μάη.
Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση του ως πρώτες προτεραιότητες για το εργατικό κίνημα, θέτει: «Να φορολογήσουν τους πλούσιους και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να μειωθούν τώρα οι εξοπλισμοί. Εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Μαζικές προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey