«Προσφυγιάς Αφηγήσεις» στο Δημοτικό Θέατρο

01/07/2012 - 05:56
Ένα «δίωρο προσφυγικό ταξίδι»… χωρίς διαβατήριο, με τίτλο «Προσφυγιάς Αφηγήσεις…», διοργανώνουν αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η «Villa Azadi» του Ιδρύματος «Η Θεομήτωρ» και η «Ηλιακτίδα».
Ένα «δίωρο προσφυγικό ταξίδι»… χωρίς διαβατήριο, με τίτλο «Προσφυγιάς Αφηγήσεις…», διοργανώνουν αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Μονάδα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Villa Azadi» του Ιδρύματος «Η Θεομήτωρ» και η Κοινωνική Επιχείρηση «Ηλιακτίδα».

Πρόκειται για μια εκδήλωση παρόμοια με αυτή που τον περασμένο Ιούνιο είχε πραγματοποιηθεί στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου, αποτελώντας ωστόσο μια εμπλουτισμένη παραλλαγή της.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά θα αφηγηθούν τα προσωπικά τους βιώματα. Θα γίνει, επίσης, φωτοπαρουσίαση εικόνων από το Αφγανιστάν και από τη ζωή των ανηλίκων στη Μονάδα, ενώ θα παρουσιαστούν ελληνικά και αφγανικά τραγούδια και ποιήματα, αλλά και παραδοσιακοί αφγανικοί χοροί.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση
Σαν πυξίδα της η εκδήλωση θα έχει την ελπίδα και ως προορισμό το άγνωστο, έτσι όπως το βίωσαν ανήλικοι πρόσφυγες, που σήμερα φιλοξενούνται στη «Villa Azadi». Μια προσπάθεια δίπλα στην οποία είναι σημαντικό να σταθεί ο κόσμος της Μυτιλήνης, αφού η καινοτομία της είναι ότι δίνει βήμα στα ίδια τα παιδιά, που έχουν ζήσει το ταξίδι της προσφυγιάς, να μιλήσουν στον κόσμο για τα βιώματά τους.
«Η περσινή εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και το σημαντικό ήταν πως είχαμε δει αλλαγή στη στάση της τοπικής κοινωνίας της Αγιάσου. Αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και στην πόλη της Μυτιλήνης. Είναι μια εκδήλωση με σκοπό τόσο την ενημέρωση, όσο και την ευαισθητοποίηση του κόσμου από τα ίδια τα παιδιά. Είναι σημαντικό, επίσης, το ότι πραγματοποιείται δύο μήνες πριν τη λήξη της προγραμματικής σύμβασης της Μονάδας και, καθώς δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει έκτοτε, είναι ένας τρόπος να μάθει ο κόσμος το έργο μας», είπε στο «Ε» ο συντονιστής της Μονάδας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων, Δημήτρης Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με τραγούδια το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, με χορούς το τοπικό χορευτικό συγκρότημα «Πάραλος - Πολιτιστική Παρέμβαση» και με παρουσία τους στο δρώμενο ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο δήμος Μυτιλήνης, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey