Σπουδές με… μισθό

01/07/2012 - 05:56
Απ’ τις 22 Ιουνίου ξεκινούν οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ, πρώην Σχολή Μαθητείας) του ΟΑΕΔ.
Απ’ τις 22 Ιουνίου ξεκινούν οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ, πρώην Σχολή Μαθητείας) του ΟΑΕΔ. Φέτος, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσουν οι εξής οκτώ ειδικότητες: Τεχνιτών θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, Τεχνιτών μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων, Τεχνιτών ηλεκτρολογικών εργασιών, Εγκαταστατών ψυκτικών και κλιματιστικών εργασιών, Τεχνιτών υποστήριξης συστημάτων υπολογιστών, Μαγειρικής τέχνης, Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής και Κομμωτικής τέχνης.
Οι μαθητές θα πρέπει για να εγγραφούν να είναι από 16 έως 23 ετών, να έχουν γεννηθεί δηλαδή τα έτη 1986 - 1993 και να έχουν τουλάχιστον ενδεικτικό Α΄ τάξης Λυκείου.
Η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια και στους αποφοίτους παρέχεται πτυχίο που κατοχυρώνει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
«Κατά τη διάρκεια της φοίτησης - σημειώνει ο διευθυντής της Σχολής, Δημοσθένης Φωτεινός - οι μαθητές εργάζονται σε εργοδότες που επιλέγει ο ΟΑΕΔ.» Οι μαθητές πληρώνονται απ’ τον εργοδότη και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, ενώ τους παρέχεται επίδομα σίτισης και στέγασης, φοίτηση με δωρεάν βιβλία και βοηθήματα καθώς και αναβολή στράτευσης.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται καθημερινά από τα τηλέφωνα της Σχολής στην Παναγιούδα, 22510 32444, 22510 32617, 22510 32618, καθώς και από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey