«Χωματερή» ο πεζόδρομος της οδού Αγίου Ευστρατίου

01/07/2012 - 05:56
Σε «ακάλυπτο» χώρο μαγαζιών, πάρκινγκ δικύκλων και αυτοκινήτων, αλλά και σκουπιδότοπο, έχει μετατραπεί η οδός Αγίου Ευστρατίου, παράλληλος δρόμος ακριβώς πίσω από τις καφετέριες της Πλατείας Σαπφούς.
Σε «ακάλυπτο» χώρο μαγαζιών, πάρκινγκ δικύκλων και αυτοκινήτων, αλλά και σκουπιδότοπο, έχει μετατραπεί η οδός Αγίου Ευστρατίου, παράλληλος δρόμος ακριβώς πίσω από τις καφετέριες της Πλατείας Σαπφούς. Εκεί όπου δεν υπάρχει έλεγχος, υπάρχει αυθαιρεσία και ο δρόμος αυτός στην καρδιά της παλιάς πόλης κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τους πολίτες, οι οποίοι για να τον διασχίσουν θα πρέπει προηγουμένως να περάσουν από ένα σωρό «συμπληγάδες». Την ίδια ώρα, αποτελεί ένα δρόμο-πρόκληση στο κέντρο της πόλης, όπου επικρατεί καθεστώς πλήρους ανομίας, με τους επιχειρηματίες των μαγαζιών στην όψη των κτηρίων να έχουν «γράψει» κάθε νόμο κυριολεκτικά στα οπίσθιά τους.

Τραπέζια καλά και σπασμένα, καθίσματα στοιβαγμένα, γλάστρες διαλυμένες με χυμένα χώματα, κασόνια από μπύρες, ψυγεία, έως και ιπτάμενα αναβατόρια, ό,τι δηλαδή θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί σε αποθήκη, αλλά και…. μηχανάκια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, έχουν καταλάβει την οδό Ευστρατίου που είναι απροσπέλαστη.

Σηκώνουν τα χέρια κι εκεί…

Με τρεις μόνο δημοτικούς αστυνόμους ο Δήμος «σηκώνει τα χέρια ψηλά» για ελέγχους στην πόλη και βέβαια, όπως παραδέχεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, «τέτοιοι δρόμοι υπάρχουν πολλοί στη Μυτιλήνη, αφού δεν είναι ο μόνος που αυθαίρετα “ιδιωτικοποιείται” από επαγγελματίες».
Ο παράλληλος αυτός δρόμος της Πλατείας Σαπφούς θα μπορούσε, αφού έχει πεζοδρομηθεί, να εξυπηρετεί απλά και μόνο τους πολίτες. Αντί για αυτό όμως, μόνο τους πολίτες δεν εξυπηρετεί.
Τα μαγαζιά που θα μπορούσαν να διατηρήσουν όμορφο το πλακόστρωτο και ν’ αναδείξουν με αυτό τον τρόπο τα μαγαζιά τους, δείχνουν να ενδιαφέρονται μόνο για τη «βιτρίνα» της Πλατείας Σαπφούς και ο πίσω δρόμος τούς εξυπηρετεί άριστα σαν αποθήκη, χωρίς βέβαια να πάρουν άδεια από κανένα για αυτό. Φανερή είναι και η παράβαση κάθε κανόνα Πολεοδομικού Δικαίου.
«Αύριο κιόλας (σ.σ. σήμερα) θα στείλω μηχανικό του Δήμου για να κάνει αυτοψία στο συγκεκριμένο δρόμο και εφόσον διαπιστωθεί ότι έχει καταληφθεί ο δρόμος από τους επαγγελματίες της περιοχής, η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν να “καθαριστεί” άμεσα. Κάποιοι θα ξεβολευτούν, όμως ο δρόμος πρέπει να ελευθερωθεί. Σε κάθε περίπτωση που έχουμε ανάλογες καταγγελίες, θα παρεμβαίνουμε άμεσα», τόνισε ο κ. Βατός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey