Στις κάλπες την Κυριακή για το «νέο» όνομα, την εκλογή συνέδρων του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακής Λέσβου και ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου

Πετρέλλης: «Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις ρίζες μας δυναμώνοντας το κόμμα» [Vid]

06/05/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 06/05/2022 - 11:15

Την Κυριακή 8 Μαΐου στη διάρκεια εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη συνέδρων, στο ΚΙΝΑΛ θα ψηφιστεί και η νέα ονομασία του κόμματος, με κύριο συστατικό τον όρο «ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα θα τοποθετηθούν άλλες δύο κάλπες στα κατά τόπους κέντρα για την εκλογή των εκπροσώπων Νομαρχιακής και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων σε Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο.

Οι κάλπες θα τοποθετηθούν σε 8 σημεία στο νησί και συγκεκριμένα σε Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, Πολιχνίτο, Πέτρα, Γέρα, Αγιάσο και Άντισσα.

Σε ότι έχει να κάνει με τις υποψηφιότητες αξίζει να πούμε ότι υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον σε βαθμό που οι υποψηφιότητες ξεπερνούν των αριθμό εκείνο των ατόμων που θα εκλεγούν.  

Το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν ανέρχεται σε 4602 , οι οποίοι θα κληθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του. Στο τελικό σώμα του συνεδρίου θα προσκληθούν ακόμη αριστίδην μέλη καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.

Εκτός της Κ.Ε και των Κεντρικών Οργάνων του κόμματος, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο πρόκειται να επικυρώσουν πολιτικό κείμενο Θέσεων στο οποίο θα προσδιορίζεται οι ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και οι βασικές προγραμματικές του κατευθύνσεις. Βάση αυτών θα εκπονηθεί το εξειδικευμένο εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος τους επόμενους μήνες, στη πορεία προς τις εκλογές.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή θα αποτελείται από 11 μέλη και η εμβέλειά της θα περιλαμβάνει το νησί της Λέσβου, ενώ θα εκλεγούν από πέντε εκπρόσωποι στις δύο Δημοτικές Οργανώσεις [ΔΗΜ.Τ.Ο] σε Δήμο Μυτιλήνης κι Δήμο Δυτικής Λέσβου. Αργότερα θα υπάρξει η δυνατότητα να στηθούν ανά περιοχή τοπικές οργανώσεις στο πλαίσιο των παλαιών Καποδιστριακών Δήμων. Τα μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ο. είναι διαφορετικά από εκείνα της Νομαρχιακής καθώς, όπως εξηγεί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Πετρέλλης πρόκειται για αυτοτελή όργανα.  

Όσοι προσέλθουν στις κάλπες θα κληθούν να επιλέξουν την ονομασία του κόμματος όπου ανάμεσα στις προτάσεις είναι «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη», ενώ δεν αποκλείονται να προκύψουν και άλλες καθώς και το σήμα που θα κυριαρχεί θα είναι ο γνωστός ήλιος.

ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ

«Το όνομα του κόμματος είναι σημαντικό, όμως  εξίσου σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στο παλιό όνομα, εκείνο του ΠΑΣΟΚ που προσδιορίζει τις ρίζες μας και την ταυτότητά του και θα βοηθήσει και τους ανθρώπους που είχαν φύγει από το χώρο να επιστρέψουν» είπε σε δήλωσή του στο «Ε» ο κ. Πετρέλλης επισημαίνοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών αυτών αλλά και στοίχημα είναι όπως είπε : «Να μας ακούσει η κοινωνία και να μας αφουγκραστεί όπως έκανε από το 1974 και έπειτα».

Παράλληλα σχολιάζοντας τις πρόσφατες εκλογές σε επίπεδο κόμματος για την ανάδειξη αρχηγού τόνισε ότι η σημαντική συμμετοχή που σημειώθηκε ενδεχομένως αποτελεί προάγγελο για τις εθνικές εκλογές. «Προσδοκούμε ότι η συμμετοχή σε επίπεδο εθνικών εκλογών θα είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των εκλογών για τον Πρόεδρο. Ωστόσο δεν παύει η συμμετοχή αυτή να αποτελεί σημείο αναφοράς  και ήταν ένα σημάδι που αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ».  

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey